Kezdőlap EGÉSZSÉG Tünetek, amelyek jelzik, hogy gond van az epénkkel!

Tünetek, amelyek jelzik, hogy gond van az epénkkel!

Hirdetés

Gyakran ébredsz fejfájással, vagy keserű szájízzel reggel? Ha ezeket a tüneteket észleled rendszeresen, lehetséges, hogy problémák vannak az epéddel. Ebben az estben ajánlott felkeresni egy szakembert, és néhány ételt kiiktatni az étrendedből.

 

Hirdetés

 

“Kerülni kell a zsíros ételeket, a majonézt, a padlizsánt, a tejfölt, vajat, a sült, és pörkölt ételeket, a tojást, és a csokoládét is”-mondja Ramona Andronache szakorvos.

Vannak olyan esetek, amikor az epeproblémák gyógyszeres kezelést igényelnek, de az is előfordul, hogy más módszer kell folyamodni, hiszen a gyógyszerek nem használnak. Néha csak műtéti beavatkozás által oldható meg a probléma. Számos olyan gyógynövény is létezik, melyek jó hatással vannak az epe, és a máj működésére.


Ezek a tünetek azt jelezhetik, hogy epehólyag problémáink vannak:

1. Fájdalom

A hasunk jobb oldalának felső negyedében jelentkező fájdalom, vagy diszkomfort érzés epeproblémákra utalhat. Az erős fájdalom a mellkasig is kisugározhat.

2.Keserű íz a szájban, főleg reggel ébredés után.

3.Hányinger, sárgás-zöldes hányás.

4.Székrekedés, vagy vizenyős széklet.

5.Fejfájás, migrén.

6.A bőr sárgás elszíneződése.

7.Láz.


“A diagnózis pontos felállításához laboratóriumi vizsgálatok szükségesek. Az epehólyag állapotának szakszerű felméréshez pedig hasi ultrahang vizsgálatot végeznek, ha a diagnózis bizonytalan, vagy további komplikációk gyanújára ad okot, akkor CT-vizsgálat szükséges”-mondja a szakember.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés