Kezdőlap EGÉSZSÉG Tilos így enni az almát, az emberek 90%-a mégis elköveti ezt a...

Tilos így enni az almát, az emberek 90%-a mégis elköveti ezt a hibát! Te is közéjük tartozol?

Hirdetés

Természetesen ez az állítás akkor igaz, ha sikerül helyi bioalmát beszerezned, mert a távoli országokból érkező alma tele van vegyszerekkel, és a héja is vastag viaszréteggel van kezelve. Az alma héja nagyon sok tápanyagot tartalmaz, nem érdemes kidobni.

Érdemes jól megválogatni, hogy milyen almát fogyasztunk, ne halmozzuk a szervezetünkbe a peszticideket. Ne mindig a legszebb, hibátlan példányt válasszuk, a kisebb, szabálytalan almák egészségesebbek. Egy kukacos alma a legkevesebb vegyszeres kezelést kapta!

Hirdetés

Dr. Johanna McMillian táplálkozási szakértők szerint az alma héjában levő polifenolok elősegítik a fogyást, védelmet nyújtanak a szív-és érrendszeri betegségek ellen, de az ízületi gyulladások csökkentésében is szerepet játszanak.

Bár magában az almában is igen sok a polifenol, mégis sokkal nagyobb az egészségre gyakorolt hatása, ha héjastól együtt fogyasztjuk. A héjban két és félszer több polifenol van, mint a húsban.


Fogyókúrázóknak is ajánlott minél több almát fogyasztani, mert hamar elnyomja az étvágyat, és nem terheli a szervezetet felesleges kalóriákkal.

A polifenol csökkenti a zsír-és szénhidrát felszívódást, és a szervezetet arra ösztökéli, hogy égessen a felhalmozott zsírkészletből.

tudasfaja.com

Hirdetés