Kezdőlap EGÉSZSÉG Te is kidobod a hamut? Ne tedd, így használd a gyógyításban!

Te is kidobod a hamut? Ne tedd, így használd a gyógyításban!

Hirdetés

Nagyanyáink még tudták, hogy a kályhából a hamut nem szabad eldobni, hiszen számtalan pozitív hatása van, ezért inkább felhasználták. Ma már sokan a hamut csak hírből ismerik, és gyógyító tulajdonságai is kevésbé ismertek.

 

Hirdetés

Ha fa tüzelésű kályhát használtok, soha ne dob ki a hamut, hiszen számtalan dologra lehet felhasználni. A szakemberek szerint a legjobb a gesztenye, tölgy, és a nyárfa hamuja. Ha lehet, ezek közül használd valamelyiket.

A nyírfa hamu korpásodás ellen ajánlott

Ha korpásodik a hajad, nem kell drága, vegyszerekkel teli kencéket vásárolnod, csupán egy kis hamura lesz szükséged. Nagyanyáink is ezt használták, méghozzá eredményesen. Szórj egy kevés nyírfa hamut a fejbőrödre, masszírozd bele, hagyd 10 percet állni, majd öblítsd le a hajad alaposan. Nem csak a korpásodás, de hajhullás ellen is hatásos lehet. Azoknak is ajánlott a nyírfa hamu használata, akik egészségesebb, fényesebb hajra vágynak.

Fekélyre, kisebesedett bőrre hársfahamu

500 gramm nyírfa, vagy hársfahamut szitál át, majd keverd el 5 liter forró vízzel. Hagyd kihűlni, míg szobahőmérsékletű lesz, majd áztasd bele a kezed, vagy a lábad, attól függően, hogy hol jelentkezett a kisebesedés. Fél óráig tart ez a kúra, utána nem kell lemosni, csak leitatni a problémás területet.

Szőlővessző hamu lumbágó ellen

A szőlővesszőket ne dobd ki metszés után, hanem inkább égesd el. A keletkezett hamu igen hatékony lehet lumbágós problémák esetén. Keverj el három evőkanál szőlővessző hamut, 4 cikk apróra zúzott fokhagymát, és 4 evőkanál disznózsírt.

Masszírozd meg a fájó, lumbágós részt ezzel a keverékkel, majd tegyél egy adagot belőle egy géz anyagra, és ezzel kösd be a lumbágós területet. Köss rá még egy vastag sálat is. Hagyd állni 3 órán keresztül. A kezelést három naponta ismételd meg, három héten keresztül.

tudasfaja.com

Hirdetés
loading...