Kezdőlap EGÉSZSÉG Te is cukorral eszed az epret? Akkor ez a cikk neked szól!

Te is cukorral eszed az epret? Akkor ez a cikk neked szól!

Hirdetés

Mindig is felfoghatatlan volt számomra, hogy miért kell cukorral enni az epret. Az az eper, amelyik nem elég édes, vagy aromás, valószínű nincs megérve. Attól, hogy megcukrozzuk, még nem érik meg.

És különben nem cukrozzuk a dinnyét, az almát, a körtét, és a szőlőt sem mártogatjuk cukorba. Ha tudnánk, hogy mennyi rosszat okozunk magunknak azzal, hogy cukorral esszük az epret, több sosem ennénk úgy. Az ázsiai országokban az epret a gyümölcsöt királynőjeként tartják számon.

Hirdetés

Nagyon gazdag tápanyagokban, és elősegíti a szervezet zavartalan működését. Sokkal több C-vitamint, káliumot, mangánt, rostot, és antioxidánst tartalmaz, mint például az alma, vagy a narancs.

Ha cukorral fogyasztjuk az epret, gyakorlatilag az összes pozitív hatását semlegesítjük ezzel. A túlzott cukorfogyasztás nagyon sok betegség előidézését vonja maga után. Többek közt szív-, és érrendszeri betegségek, és cukorbetegség is kialakulhat annak következtében, ha sok cukrot fogyasztunk.

Ha lehet semmiképp ne együk az epret cukorral, sőt akár teljes mértékben kiiktathatjuk az étrendünkből. Étkezéseinkben helyettesítsük mézzel, hiszen ez sokkal egészségesebb, és még jótékony hatása is van.

Hirdetés