Kezdőlap AKTUÁLIS Szaharai por, sáros eső érkezik – Mutatjuk mikor ér el minket!

Szaharai por, sáros eső érkezik – Mutatjuk mikor ér el minket!

Hirdetés

Csütörtökön ismét szaharai por érkezik Magyarország térségébe, ami a pénteki szórványos záporokkal együtt sáros esőt idézhet elő – tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán az MTI-t.

Facebook-oldalukon azt írták: Copernicus EU – CAMS által kiadott előrejelzések ismét szaharai por érkezését jelzik.

Hirdetés

Kiemelték, hogy ez most nem lesz annyira tömény, mint a múltkori, de pénteken a záporok után lehetnek nyomai a tereptárgyakon, autókon.

Az előrejelzés szerint csütörtökön még sok lesz a napsütés, csapadék nem várható. Napközben elsősorban az Észak-Dunántúlon többfelé megélénkül, Sopron környékén megerősödhet a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 2 és plusz 6 Celsius-fok között alakul, fagyzugokban hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 19 és 24 fok között valószínű.



Pénteken északnyugat felől átmenetileg erősebben megnövekszik a felhőzet egy átvonuló hidegfront miatt. Elsősorban a nyugati és északi megyékben várható elszórtan eső, zápor.

A szél egyre nagyobb területen északnyugatira, északira fordul, és főként a Dunántúlon erős lökések is kísérhetik. A hőmérséklet hajnalban a Dunától keletre általában plusz 1 és 7, a Dunántúlon plusz 6 és 11 fok között alakul.



A délutáni órákban többnyire 16 és 24 fok közötti értékek várhatók, északon az alacsonyabb, délen a magasabb értékekkel – olvasható az előrejelzésben.

A meteorológiai szolgálat a Facebook-bejegyzésében kitért arra is, hogy a szaharai por egy teljesen átlagos jelenség, amelyet a mostani fejlett jelzőrendszerek már nagyon pontosan tudnak előre indikálni.

Hirdetés
loading...