Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI CSAJVILÁG Strand és menstruáció: szabad vagy sem? Eláruljuk!

Strand és menstruáció: szabad vagy sem? Eláruljuk!

Hirdetés

A nyár a nők számára csupán azért kellemetlen, mert a női piros betüs napokban gyakran közbe szólhatnak, ha egy jó strandról vagy egy nyaralásról van szó. Vannak, akik azt mondják, lehet, mások szerint nem lehet a kettőt összehozni. De mi az igazság? Öntsünk tiszta vizet a pohárba!

A védelem

Ha vizes helyre készülsz, ahol nincs kedved a part vagy a medence széléről izzadva és kitikkadva nézni a strandolókat, akkor válaszd a tampont, és annak is a magasabb cseppes változatát, ami még nagyobb védelmet biztosít. Nyugodtan bemehetsz a vízbe, senki nem fog észrevenni körülötted semmit, arra az egyre figyelj, hogy 4-6 óránként, erősebb vérzés esetén 3-5 óránként cseréld. Attól sem kell tartanod, hogy nem veszed időben észre az időt, a tampon nem ázik át.

Hirdetés

Egyéb tippek

Nagyon figyelj arra, hogy a kihúzó zsinór biztonságos és nem látható helyen legyen elrejtve, elég kellemetlen és ciki, ha véletlenül kicsúszik.

Mindenképp vigyél magaddal fájdalomcsillapítót, ilyen esetben a víz ugyanis kissé fokozhat a fájdalomérzeteden. Ha nem szeretnéd elrontani a kedved, akkor még strandolás előtt tedd ezt meg.

Mivel a menstruáció ideje alatt egyébként is jobban felfúvódik a has, ezért előtte pár nappal és főként a strandon ajánlott kerülni azokat az ételeket, amelyek a puffadásért felelősek. Szénsavas italok helyett válaszd a mentes változatot, de természetesen minderről csak akkor kell lemondanod, ha zavarna a dolog.

A havi periódus időszaka alatt a pattanások gyakrabban fordulnak elő. Ha ilyen időszakban kimozdul az ember, az első amit tesz, hogy előveszi a korrektort és az alapozót. Azt azonban kevesen tudja bárki is, hogy egy napon töltött nap elég ahhoz, hogy leszáradjanak a fránya pattanások.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés