Kezdőlap EGÉSZSÉG A rák 7 korai tünete, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagynunk

A rák 7 korai tünete, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagynunk

A rákkal való küzdelem egy nehéz feladat, és ami ezt még nehezebbé teheti az az, ha hanyagul tekintünk a tünetekre. Sok rákkal kapcsolatos tünetet lehet félreértelmezni vagy alábecsülni, hiszen gyakran hasonlítanak egy sokkal kevésbé komoly betegség jeleire. 

 

Ezen helytelen ítéletek miatt sok esetben későn kerül diagnózisra a rákos megbetegedés és már nem lehet olyan hatékonyan fellépni ellene. Ezért is nagyon fontos, hogy képesek legyünk különbséget tenni és időben felismerni a gyanús jeleket.

Lássuk, hogy melyek azok a tüneteket, amelyekre fel kell kapnunk a fejünket.

1 – Fáradtság
Szinte senki nem kezd el gyanakodni a fáradtság miatt semmilyen betegségre, de itt nem az általános fáradtságról van szó, amikor egész nap robotolunk, és nem alszunk eleget. Arról a fáradtságról van itt szó, amikor egyértelműen eleget alszunk, és nem vagyunk leterheltek, mégis egyfolytában feküdni és aludni szeretnénk. Sok rákra jellemző ez, különösen a leukémiára, a vastagbél- és gyomorrákra.


2 – Hirtelen fogyás

Ki ne szeretne leadni extra kilókat magáról? A fogyás jó dolog, kivéve akkor, ha úgy következik be, hogy se az étkezésen, se a fizikai aktivitáson nem változtat az ember. Hirtelen és látszólagos indok nélküli fogyás jellemző a hasnyálmirigy-, gyomor-, nyelőcső- és tüdőrákra.

3 – A mellek elváltozása
Figyelj fel minden rendellenes változásra, mint csomók a mellben vagy a hónaljnál, a bőr felszínének vagy színének megváltozása, a bimbó formájának megváltozása, esetleg váladékozása.

4 – Abnormális hüvelyi vérzés

Minden menzeszek közötti, nemi közösülés utáni és menopauza utáni vérzés intő jel kell, hogy legyen.

5 – Medence táji fájdalom
Ez egy tipikus, állandóan fennálló fájdalom vagy nyomásérzés, amelyet a medence területén lehet tapasztalni.

6 – Hirtelen jóllakottság érzés

Ha pár falat után is azt érzed, hogy tele vagy, a ruháid feszülnek rajtad és még a súlyod is emelkedik, akkor menj el az orvosodhoz kivizsgálásra.

7 – Indokolatlan puffadás

Ha olyan érzésed van, mintha egyfolytában puffadnál, pedig a közelébe sem kerültél puffasztó ételeknek, akkor ezt is említsd meg az orvosodnak.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...