Kezdőlap EGÉSZSÉG Nézd meg az arcod és tudd meg melyik testrészed beteg!

Nézd meg az arcod és tudd meg melyik testrészed beteg!

Az ókori kínai gyógyítók nem támaszkodtak kifinomult műszerekre, ahhoz, hogy a betegségeket felderítsék, inkább megtanulták hogyan lehet szinte bármilyen állapotot leolvasni az arcról.

Úgy tartották, hogy bizonyos bőrproblémák (vörösség, száraz bőr, pattanás) közvetlenül kapcsolatban állnak bizonyos szervek megbetegedéseivel. Bár ez a módszer mára elhalványodott, hajdanán nagyon fontos eszköz volt, egészségügyi problémák diagnosztizálására.

Ez egy biztonságos, non-invazív módszer, amely a pattanások arcon való megjelenésére alapoz és azáltal igyekszik felismerni az egészségügyi problémát a szervezetben.

Étrenddel és életmóddal kapcsolatos arctérképezés

Pattanás az orcán

 • dohányzás
 • gyakran piszkálod az arcod
 • baktériumok elszaporodása

Pattanás a T-vonalon

 • stressz
 • túlzott alkoholfogyasztás
 • túlzott kávéfogysztás
 • zavart keringés

Pattanás az áll és a nyak környékén

 • túlzott keményítőfogyasztás
 • Candida fertőzés
 • hormonális problémák
 • túlzott finomított cukor fogyasztás

Szervekkel kapcsolatos arctérképezés

Máj – a szemöldökök közötti terület

Ha túl sok finomított szénhidrátot tartalmazó élelmiszereket fogyasztasz, az nagy terhet ró a májadra és nem lesz ideje pihenni. Ez pattanásokhoz vezethet. A probléma megoldásához el kell kezdened egészségesen étkezni, több nyers gyümölcsöt és a zöldséget fogyasztani, és ügyelni arra, hogy több időt töltsön a friss levegőn.

Hólyag és vékonybél – homlok

Ha pattanásod van a homlokodon, akkor valószínűleg túl sok feldolgozott és zsíros ételt fogyasztasz és alacsony a rostbeviteled. Az alkoholfogyasztás és a stressz is okozhatja ezt, ami rontja az emésztést, toxikus anyagok felhalmozódását és kiszáradást eredményez. A probléma megoldásához igyál minden nap 10-12 pohár vizet, kerüld az alkoholt és a feldolgozott élelmiszereket.

Vese – szemkörnyék és szemöldök

A pattanások az arc ezen részén valószínűleg a tápanyaghiány és a kiszáradás miatt jelennek meg. A túlzott alkoholfogyasztás, a dohányzás, a rossz vérkeringés és a legyengült szív is az okok között lehet. A megoldás: a koffein és az alkohol kerülése, sok vízfogyasztás.

Tüdő – az orcák felső része

Az orca felső részén megjelenő pattanások fokozott légszennyezést jelzik. Ne tartózkodj sokat a szabad levegőn és a lehető leghamarabb mondj fel a dohányzással az állapotod javulása érdekében.

Szív – orr

Az orr közvetlenül kapcsolódik a szívhez – ha pattanás jelenik meg rajta, kerüld túl sok só fogyasztását, válts egészségesebb étrendre és kezd el rendszeresen sportolni.

Gyomor – száj és áll

A száj környékén és az állon lévő pattanások általában az alkoholfogyasztás és a zsíros és cukros ételek fogyasztása miatt jelennek meg. Kerüld el ezeket az ételeket, és iktass be néhány fermentált ételt az étrendedbe a probléma kezelésére.

Hormonok – nyak és állkapocs

Az ezeken a területeken jelentkező pattanások általában hormonális egyensúlyhiány jelei. A hormonszint szabályozása érdekében, szabályozd a só és koffein bevitelét és kezdj el egészségesebben étkezni.

loading...