Kezdőlap EGÉSZSÉG Mire is jó nagyanyáink titkos gyógyszere, a pálinka?

Mire is jó nagyanyáink titkos gyógyszere, a pálinka?

Hirdetés

A régi öregek ismerték még, és tisztelték a pálinkában lakozó erőt. Tudták, hogy mértékletesen, napi rendszerességgel fogyasztva, a pálinka akár gyógyszer is lehet. Meggyőződéssel vallották, hogy a hosszú élet titka, a pálinka. Lehetséges, hogy azért éltek meg olyan magas életkort?

Legyen otthon kéznél mindig egy kis pálinka, és szükség esetén fogyasszuk mértékletesen, mintha az orvos írta volna elő.

Hirdetés

Nézzük, mit is mond a népi gyógyászat, mire jó a pálinka!

Gyomorproblémák, köhögés, rekedtség ellen. Étkezés után ajánlott fogyasztani ezekben az esetekben. Fél liter pálinkába tegyünk 5 darab erős paprikát, hagyjuk 2 hétig állni, majd evés után fogyasszunk ebből egy kis pálinkáspohárnyit. Segítségével a felfúvódást is megelőzhetjük, és az emésztésünk is jobb lesz.

Fájdalomcsillapításra is kiváló a pálinka, pl. fogfájás esetén egy kis vattadarabot pálinkába kell mártani, és ezt tegyük a fájós fogra. Gyomorfájás esetén igyunk pár korty pálinkát, ez akár a menstruációs fájdalmakat is enyhítheti. Arra vigyázzunk, hogy ne keverjük a fájdalomcsillapító gyógyszerrel semmiképp a pálinkát!

A fokhagymás pálinka tágítja az ereket, és hatékonyan csökkenti a magas vérnyomást.

A borsozott pálinkát régen hasmenés ellen használták, de a téli fagyokban védelmet nyújtott a megfagyás ellen is.

Megfázás ellen igazi csodaszer, ha két evőkanál mézre öntünk 2 cl pálinkát, majd felforraljuk, és megisszuk.

tudasfaja.com

Hirdetés