Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Minden nő használ szempillaspirált, de ezt a trükköt senki sem ismeri!

Minden nő használ szempillaspirált, de ezt a trükköt senki sem ismeri!

Hirdetés

A szempillák festésének hagyománya nem egy újkeletű dolog. Már az ókori nők tudták, hogy ahhoz, hogy igazán vonzóak legyenek hangsúlyosan ki kell emeljék a szemet, és a szem körüli részt. Éppen ezért festették ki a szempillát, szemet, és emelték ki a szemöldököt.

Az ókorban kormot, grafittot használtak erre a célra, melyet állati csontokból faragott kis pálcákkal vittek fel a szükséges területre.

Hirdetés

A középkorban feledésbe merült némileg a szépítkezésre való igény, majd a 19. században újra felütötte a fejét a szemfestés, szempillafestés.

Mindenki saját maga otthon keverte ki a hétpecsétes titok alatt őrzött kencéit. A kozmetikai termékek ipari gyártása a 20. században kezdődött, ugyanis ekkor fedezték fel a petróleumzselét, vagyis a vazelint, amely többek közt a szempillafesték alapanyaga is.

Napjainkban szinte nincs olyan nő, aki ne fektetne hangsúlyt a szemfestésre, hiszen tudjuk, hogy egy csábító tekintettel sok mindent el lehet érni. Válasszuk ki a megfelelő szempillafestéket, és nyűgözzük le az egész világot.

De mi történik, ha megtaláltuk életünk szempillaspirálját, és elfelejtettük visszatenni a helyére, és pár nap alatt használhatatlanná vált.

Vannak akik arra esküsznek, hogy pár csepp parfüm segítségével újraéleszthetjük a már nem működő szempillaspirált.

Mások pedig úgy tartják, hogy tegyünk két-három csepp forró vizet a szempillaspirálra, majd gyorsan dugjuk vissza a tartójába a kefét. Csavarjuk jól be, és rázzuk össze.

Várjunk pár percet, és próbáljuk ki, a szempillaspirál olyan lesz, mint újkorában.

tudasfaja.com

Hirdetés