Kezdőlap KIKAPCSOLÓDÁS Melyik irányba halad a busz? Cseppet sem olyan egyszerű a válasz, mint...

Melyik irányba halad a busz? Cseppet sem olyan egyszerű a válasz, mint hinnéd!

Hirdetés

Ez a buszos feladvány rengeteg felnőttnek okozott már fejtörést a megoldás keresése közben. Sokak számára nem is sikerült helyesen megválaszolni a kérdést. A gyerekek esetében már más a helyzet!

Kiderült, hogy a rejtvényt megfejtő gyerekek közel 80%-a képes volt másodperceken belül megtalálni a helyes megoldást. Bámulatos!

Hirdetés

A feladvány nagyon egyszerű. Nézd meg a képen szereplő buszt és mondd meg, hogy melyik irányba megy!

Hagyj magadnak időt, légy türelmes és koncentrálj. Figyelj a részletekre, hiszen azokban rejlik a megoldás kulcsa!

Megvan? Sikerült megtalálni a választ?

*

*

*

*

Ha a válaszod az, hogy balra megy, akkor igazad van.

A megfejtés sokkal kézenfekvőbb, mint azt elsőre gondolnánk. A képen nem láthatóak a busz ajtói, így helyes azt feltételezni, hogy a másik oldalon vannak. Ez azt jelenti, hogy annak az oldalnak kell a járda mellett lennie, tehát a busz balra halad.

Mehet a busz jobbra?

Természetesen!

Ez a válasz is helyes lehet, attól függően, hogy a válaszadó melyik országból való. Az Egyesült Királyságban, Máltán, Cipruson, Ausztráliában, Dél-Afrikában és a Karib-térségben az úttest bal oldalán haladnak, így ők más szemszögből látják ugyanazt a feladványt.

Nagyon érdekes, hogy a gyermekek sokkal hamarabb megfejtik a rejtvényt. Ők ugyanis sokkal figyelmesebbek a részletekre és sokkal rugalmasabban képesek gondolkozni, mivel kevésbé előítéletesek, mint a felnőttek.

A felnőttek ugyanakkor próbálnak számba venni minden lehetőséget és sokszor hezitálnak, mielőtt bármilyen döntést meghoznák, bármire is végső választ adnának.

Neked sikerült jó megoldást találni, és ha igen, mennyi időbe került eljutni odáig?

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés