Kezdőlap EGÉSZSÉG Kiszáradt, ráncosodó bőr, gyakori szédülés – Vigyázz, mert ebben a betegségben szenvedsz!

Kiszáradt, ráncosodó bőr, gyakori szédülés – Vigyázz, mert ebben a betegségben szenvedsz!

A világon számtalan ember küzd vérnyomás problémákkal. Leginkább a fejlettebb országok, éjjel-nappal dolgozó, stresszelő, rohanó lakosságát érinti a dolog.

 

Mielőtt komolyabb betegségek is kialakulnának, érdemes tennünk valamit annak érdekében, hogy a vérnyomásunk újra a normális értékek között mozogjon.
Ha az alábbi tüneteket észleljük, érdemes felkeresnünk egy szakembert!

1.Kiszáradt, hamar ráncosodó bőr

Ha folyamatosan száraz a bőrünk, és időelőtt el kezd ráncosodni, akkor bizony gyanakodhatunk, hogy baj van a vérnyomásunkkal. A probléma leginkább a 40-49 év közötti nőket érinti.

2.Gyakori vizelés

Akár húgyhólyagfertőzés, akár magas vérnyomás is okozhatja a problémát. A magas vérnyomás következtében meggyengülhet a szívizom, és egyes hajszálerek is a vesében.

3.Gyomorfájás
Ha állandó gyomorfájással, és puffadással küzdünk, és már minden más problémát kizártunk, akkor érdemes a magas vérnyomásra gyanakodni.

4.Szemproblémák

A szem egészsége is függ attól, hogy megfelelően áramlik-e a vér a szervezetünkben. Ha valami probléma van a vérnyomásunkkal kialakulhat homályos látás, szempirosság, égő érzés.

5.Szédülés

A magas vérnyomás, és a hirtelen szédülés gyakran vezethet a stroke kialakulásához, ezért nem szabad figyelmen kívül hagyni soha a szédülést. Főleg ha az zsibbadással, zavartsággal, és homályos látással is társul.


6.Fáradtság

Ha látszólag semmi különösebb oka nincs az állandó fáradtságnak, akkor gyanakodhatunk arra, hogy a vérnyomásunk a hibás. Magas vérnyomás következtében kínozhat krónikus fáradtság.

7.Kóros elhízás

A magas vérnyomás okozhat koleszterin-, és cukorszint növekedést, de elhízást is.

loading...