Kezdőlap AKTUÁLIS Kiszabadul a börtönből Lajcsi? Lezárult a tárgyalás, erre a döntésre senki nem...

Kiszabadul a börtönből Lajcsi? Lezárult a tárgyalás, erre a döntésre senki nem számított

Az ismert zenész, Galambos Lajos, ismertebb nevén Lagzi Lajcsi, hosszú ideje küzdött a bírósági eljárások során, amelyek az áram-, gáz- és vízlopás miatt indultak ellene.

 

Sajnálatos módon mostanra elérkezett a végső fázisba, mivel elvesztette az utolsó jogorvoslati lehetőségét, és ítélete véglegessé vált. Ennek eredményeképpen Lagzi Lajcsi csak 2025-ben remélhet szabadulást, hacsak valamilyen kivételes körülmény nem áll be.

Az énekes alkotmányjogi panaszában a védelem azt állította, hogy a titkos információgyűjtés során szerzett anyagokat nem lehetett volna felhasználni a büntetőeljárásban.

Azzal érveltek, hogy ezek az információk a jogszabályok megsértésével és tiltott módon kerültek elő. Az Alkotmánybíróság azonban elutasította Lagzi Lajcsi panaszát.Az énekes most már börtönbüntetése letöltésére készül, és csak feltételes szabadlábra helyezéssel remélheti a büntetése időtartamának csökkentését. Ezt azonban még a jövőbeni börtönbüntetését letöltve érdemelheti ki, amennyiben a feltételeknek megfelel.

A Legfelsőbb Bíróság így reagált az ügyre: „Az indítványozó által előadott érvek ezért az Alaptörvény XXVIII. cikk (1) bekezdésével összefüggésben nem vetik fel a Budapest Környéki Törvényszék döntését érdemben befolyásoló alaptörvény-ellenesség kételyét, és nem alapoznak meg alapvető alkotmányjogi jelentőségű kérdést sem”.Az ügy legfrissebb híre szerint Galambos Lajos állapota tovább romlott a börtönben, egy hónappal ezelőtt pedig arról érkeztek hírek, hogy már képtelen egyedül tisztálkodni. Az otthonápolási kérelmét korábban is elutasították, ami tovább nehezítette helyzetét.

A zenész nehéz időszak elé néz, de családja és rajongói mellette állnak, támogatva őt ebben a megpróbáltatásban.

loading...