Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Ki emlékszik még az 1. szerelemre? Így hat ez a további kapcsolatainkra!

Ki emlékszik még az 1. szerelemre? Így hat ez a további kapcsolatainkra!

Az első szerelmet soha nem felejtjük el. Legalábbis valahogy így szól a mondás is, amiben van némi igazság. Az első szerelem elvesztése fájdalmas, különösen akkor, ha nem a mi döntésünk nyomán történik.

 

De miért olyan nagy ügy az első szerelem? Az első szerelem egy magasabb dimenzióba repít minket. Az első alkalom, amikor erős vonzalmat érzünk egy másik ember iránt. A tinédzserek számára a szerelem érzése sokkal fokozottabb, mint a felnőttek esetében és minél szorosabb a kötelék, annál nehezebb az elválás.

Azonban még abban az esetben is, ha az első szerelmi kapcsolatból kilépve fantasztikusan pocsékul érezzük is magunkat, egy sokkal jobb önmagunkká válunk. Hogy miért?

1. Az első szerelem tanítja meg mi az a szerelem

Ami éleg csodálatos. Függetlenül attól, hogyan ért véget, soha nem fogunk megfeledkezni róla, hogy milyen élmény volt először átélni az egyik legfantasztikusabb érzést a világon. Az emlékekhez lehet ragaszkodni, de ne feledd, hogy bár ez emlékek nem változnak, az emberek igen, így ezt megértve érdemes tovább lépni.

2. Az első szerelem tanít meg minket, hogyan szeressük a következőt

Ritka esetben az első szerelem örökké tart, de legtöbbször kiderül, hogy nem úgy működik, ahogyan azt mi megálmodtuk. Az ilyen kapcsolatokban jön rá az ember arra, hogy mire is vágyik igazán és hogyan lehet a dolgokat jobban működtetni egy következőben.

3. Az első szerelem megtanít, hogyan helyezzünk másokat magunk elé

Megköveteli tőlünk, hogy hagyjuk hátra ez egónkat a kapcsolat érdekében. A kompromisszum egy fontos dolog, amely a jól működő kapcsolatok gyökerét jelenti és az első szerelemnél kezdjük el ezt élesben gyakorolni.

4. Az első szerelem megmutatja nekünk, hogy milyen érzés igazán szeretni valakit, aki nem a családunk tagja

Nagyszerű érzés, hogy van, kire számíts a nehéz időkben, akihez nem kötnek rokoni szálak. Ez megtanítja, hogy mennyire fontos, hogy legyen egy ilyen ember az életedben. Ez ugyanakkor nem csak a szerelemre, de a barátságra is igaz.


5. Az első szerelem megtanít minket, hogyan oldjuk meg a problémákat

Megtanítja, hogy a szeretet kellő munkát és őszinte kommunikációt igényel, amit sokszori próbálkozások és hibák után érhetünk le. Soha ne felejtsd el ezeket a leckéket.

6. Az első szerelem hatására jobbá akarunk válni

Talán te voltál, akit dobtak, talán kölcsönös volt vagy te vetettél véget a kapcsolatnak. Bárhogy is legyen, egy olyan lecke volt, amely segítségével elnyerted az a magabiztosságod, hogy önmagad merj lenni. Lehetővé tette azt is, hogy képes légy máshogyan kezelni a másik fél érzéseit.

7. Az első szerelem lehetővé teszi azt, hogy újra szeressünk

Ha már egyszer megnyílt a szíved, akkor képes leszel rá, hogy újra és újra megnyisd.

tudasfaja.com

loading...