Kezdőlap EGÉSZSÉG Keringési problémáid vannak? Így szabadulj meg a problémádtól 20 percen belül!

Keringési problémáid vannak? Így szabadulj meg a problémádtól 20 percen belül!

Hirdetés

A keringési problémák az évek múlásával egyre gyakrabban jelentkeznek. Az okok mögött állhat a mozgáshiány, valamint a zsíros, egészségtelen ételek, amelyek miatt lerakódások keletkeznek a vérerek falán, így a vér alig tud haladni, és emiatt a magas vérnyomással is számolni kell.

Az már nem titok, hogy az egészségünk a kiegyensúlyozott étrenden, a testmozgáson és a lelki harmónián múlik. Ha alig mozgunk, mindenhová autóval járunk, gyors éttermek készítményeit fogyasztjuk, és állandó stresszben élünk, akkor annak nem lesz jó vége.

Hirdetés

A következőkben nézzünk egy pár módszert, amelyek serkentik a vérkeringést, és ezáltal segítenek az egészségmegőrzésben is.

1. Nyújtások

Bármilyen nyújtás jót tesz a testünknek, az ízületeinknek. Első lépésként melegítsünk be, hogy elkerüljük a sérüléseket, majd minden végtagunkat alaposan nyújtsuk ki, nyújtózkodjunk. Feküdjünk hanyatt, és úgy is végezzünk el pár alapmozdulatot.

2. Nyaki gyakorlatok

A lassú nyakkörzések, vállkörzések sokat segítenek, ezért érdemes minden reggel átmozgatni ezen a területen az izmokat, porcokat, csontokat, mert így a vér is könnyebben áramolhat az agy irányába, ami pedig segít a koncentrációképesség megőrzésében.

3. Lizard, avagy gyíkmászás

Ez leginkább a karizmokat erősíti, hiszen egyfajta fekvőtámasznak is felfogható. Érdemes reggelente 10 fekvőtámaszt nyomni, utána meg átmenni gyíkba, ami azt jelenti, hogy ezen hüllő mozgását kell utánozni, ami négykézláb való mászást jelenti.

4. Kézgyakorlatok

A csukló, az ujjak mozgatása, erősítése is hozzájárul a keringés felpezsdítéséhez. Ezzel pedig a kényelmetlen görcsöket is megelőzhetjük.

5. Séta

Heti 2–3 séta is segíthet az egészségmegőrzésben, és a vérkeringést is beindítja.

6. Tánc

Hát ennél vérpezsdítőbb mozgási forma aligha létezik. Oldja a stressz, szinte minden testrészt megmozgat, és örömet okoz.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés
loading...