Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Íme egy trükk, amivel távol tarthatod az egereket és a patkányokat az...

Íme egy trükk, amivel távol tarthatod az egereket és a patkányokat az otthonodtól!

Közeledik a hideg idő és nincs is nagyobb kísértés az egerek és patkányok számára, mint egy kellemesen meleg éléskamra, tele finomságokkal. Ha szeretnéd megelőzni, hogy az otthonodba költözzenek ezek a kedves arcú, de annál kevésbé szívesen látott rágcsálók, akkor készülj fel.

Nézzük meg, hogy mit tehetsz annak érdekében, hogy az otthonod egérmentes övezet maradhasson.

Első az ellenőrzés

Érdemes megvizsgálni minden lehetséges bejutási pontot. Indulás a garázsba, kamrába ellenőrizni a legeldugottabb helyeket, ahol egy egér bejuthat vagy letanyázhat. Ha kis anyag cafatokat vagy egér ürüléket találsz, akkor biztos lehetsz benne, hogy legalább eggyel többen vagytok otthon a kelleténél.

Higiénia

Tisztíts meg minden egyes kockázatos pontot és ne hagyj a földön se emberi, se háziállat kaját. Az egerek mindenbe beleesznek és mindent be is piszkítanak, amit utána már dobhatsz is ki. Ha elpakoltál minden élelmet, fogj hozzá és fertőtlenítsd a helyet.

Fektess le alufóliát a kritikus pontokra

Igazi rejtély, hogy miért, de az egerek egyszerűen nem állhatják az alufóliát. Mintha az ördöggel kerülnének szembe. Persze nem a legesztétikusabb, de minden bizonnyal a leghatékonyabb megoldás. Tömd be vele a réseket, rakj belőle a padlóra, tekerd körbe a tartós élelmiszereket.

Egyéb trükkök a rágcsálók távol tartására

Vattapamacs mentával

Kettőt egy csapásra. Cseppents menta illóolajat egy vattapamacsra és helyezd el a kritikus pontokon. A rágcsálók elkerülik a helyet, ami ezután kellemes illatú is lesz.

Szappan

Az illóolajhoz hasonlóan a szappan is erős szagot áraszt, amit a rágcsálók nem állhatnak. Helyezz el néhány szappan darabot ott, ahol egérre lehet számítani.

Illatosított nedves törlőkendő

Ezek az erős illatú folyadékkal átitatott kendők szintén képesek távol tartani a nem kívánatos állatkákat. Tegyél belőle a résekbe és a kritikus helyekre. Ne felejtsd el időnként lecserélni őket, mert hajlamosak veszteni az erősségükből.

tudasfaja.com

loading...