Kezdőlap EGÉSZSÉG Elhalványulnak a vénák, a duzzanat visszahúzódik. Így gyógyíthatod a visszereidet paradicsommal!

Elhalványulnak a vénák, a duzzanat visszahúzódik. Így gyógyíthatod a visszereidet paradicsommal!

Hirdetés

Sokan aggódva veszik észre, hogy lábukon sötétebb erek látszanak, vagy kiduzzadt, néha ujjnyi vastag tágulatok jelennek meg. Mindkettőt visszérnek nevezik. A visszér gyűjtőnév, amely a nagy vénákat és a felületesebb, apró hajszálereket is magában foglalja.

 

Hirdetés
A két lábon történő járás miatt, a test pozíciójából eredő megváltozott hidrodinamikai viszonyok következtében leginkább az alsó végtagokon, de bárhol a testen is öröklött, vagy szerzett visszér-tágulatok alakulhatnak ki – magyarázza Dr. Sófalvy Zsuzsanna belgyógyász-angiológus szakorvos.A visszerek lényegében megvastagodott, eltorzult, csomókba csavarodott vénák, melyek nem juttatják kellő hatékonysággal, a szén-dioxiddal és salakanyagokkal terhelt vénás vért a végtagoktól a szív felé. Hogy megértsük a kórkép kialakulását, tisztában kell lennünk a vénák anatómiájával. Két értípust különböztetünk meg a szervezeten belül: az artériákat és a vénákat. Az előbbiek feladata, hogy a friss, oxigéndús vért a tüdőből a szíven keresztül a test sejtjeihez eljuttassák.

Íme a módszer:Moss meg néhány zöld paradicsomot, majd vágd karikákra. Tedd a visszerek csomópontjára. Ha szükséges, kötözd rá. Tartsd a paradicsomot ezeken a helyeken, amíg úgy érzed, hogy a bőröd bizsereg tőle. (kb. 3-4 óra), ez már azt jelenti, hogy kezeli a paradicsom az eret.

Mindennap alkalmazd ezt a módszert (lehetőleg többször) egészen addig, amíg nem látod a javulást (ez kb. 2 hét). A vénás csomópontok elkezdenek halványulni, a fájdalom és a duzzanat eltűnik.

Az érett piros paradicsom is segíthet a visszerek eltüntetésében. A módszer hasonló az előzőhöz, de érett paradicsommal előnyösebb éjszaka vagy este kezelni az ereket.

Hirdetés