Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ha ezt teszed a paprika bokorral, nyár végéig 3-szor annyi termést hoz...

Ha ezt teszed a paprika bokorral, nyár végéig 3-szor annyi termést hoz majd!

Mindenki úgy tudja, hogy csak a paradicsomokat kell megritkítani ahhoz, hogy szebb és bőségesebb termést hozzanak a tövek. Azonban ugyanez a paprikára is igaz!

 

 

“Mi lehet még visszavágni, a paprika bokrok így is olyan kicsik”-kérdezte egy ismerősöm, aki alig 3-4 paprikát szedett le egy bokorról.

Készítsd elő a metszőollót, olvasd el a teendőket, majd foghatsz is neki a paprika visszavágásának.

1.Vágj le egy pár virágot

Alulról az első elágazásnál lévő virágokat vágd vissza, mert különben ezek elszívják az összes tápanyagot, és a fölötte lévő paprikák már nem fognak tudni megfelelően fejlődni.Ha elkéstél a művelettel, és már kezd kialakulni a virágból a termés, nyugodtan vágd le így is. Egy-két paprika levágása nem a világ vége, és így sokkal jobban fog teremni a következőkben.

2.Hajtások levágása

Akárcsak a paradicsomnál, itt is az úgynevezett hónaljhajtásokat jó ha visszavágod. Két erősebb ág között megjelenő gyengébb hajtást kell kivágni.

Így sokkal erősebbek, és egészségesebbek lesznek a levelek, és ez elengedhetetlenül fontos az egészséges paprikatermés fejlődéséhez.

3.Levelek levágása

A szár alsó felén megjelenő kis leveleket nyugodtan vágd vissza, hiszen ezek csak elszívják a tápanyagot, és nem sok hasznuk van.


Akárcsak a paradicsom esetében, a paprikánál is jó, ha nincs tele levéllel a bokor alsó része, így jobban fog szellőzni, és kisebb az esélye a gombásodásnak.

tudasfaja.com

loading...