Kezdőlap EGÉSZSÉG Ilyen fordulatot vett az életem, mióta minden nap reggel 5-kor kelek

Ilyen fordulatot vett az életem, mióta minden nap reggel 5-kor kelek

“Ki korán kel, aranyat lel.” Az egyik legismertebb mondás, de elgondolkodtál-e valaha a valódi jelentésén? 

Azok számára, akik amúgy is korán kelők, lehet, hogy teljesen egyértelműnek hangzik, viszont azok, akik szokás szerint nyomogatják a szundi gombot, nem biztos, hogy világos, mi minden haszonnal járhat a korai ébredés.

Tanulmányok bizonyítják, hogy azok, akik rendszeresen korán kelnek, sokkal produktívabbak és egészségesebbek, mint azok, akik éjjel maradnak fenn tovább.

Egy hölgy, miután kézbe vette Robin Sharma The 5 a.m. Club (Reggel 5 órás klub) című könyvét, eldöntötte, hogy ő is megpróbál minden nap reggel 5 órakor ébredni.

Teljesen lenyűgözte az egyik állítás, miszerint a korán kelés 180 fokos fordulatot eredményez az ember életében. A korán kelés egy tökéletes önkontroll gyakorlat. Ha pedig képes vagy kontrollt gyakorolni egy aspektus felett, akkor képes leszel a többi felett is.

“Ahelyett, hogy reggel 7-8 körül keltem volna, beállítottam az órát 5-re minden egyes napra.”

“A nyugtalan éjszakák után, gyakran volt, hogy 9-ig is kitoltam a szundit és a napon is csúszott. Halogattam a tennivalókat és még az edzéseimet is feleslegesen fizettem, pedig be sem jártam.”

“Így, hogy felkelek minden nap reggel 5-kor, úgy érzem, sokkal több időm van egy napban azokra a dolgokra, amiket el kell intéznem. Most már nyugodtan nézem végig a tennivalók listáját, hiszen hello, még csak reggel 5 van. Tele vagyok idővel!”

“Észrevettem, hogy nem halogatom, hanem extra tennivalókat adok a listámhoz. Olyan dolgokat, amelyeket talán még hetek múlva is ráérne elintézni. Azóta például 50 képeslapot küldök ki ünnepek alatt.”

Egyéb pozitív hozadékai is vannak a dolognak…

“Így, hogy korábban fekszem le, nincsen éjjeli kimaradás, iszogatás, kései evések. Reggel nem kelek fejfájással vagy rosszulléttel és teljes erőbedobással indulok neki a napnak.”

“A több időnek köszönhetően bevásárolok, ennivalót főzök magamnak és a családnak, így kevesebb pénz folyik ki feleslegesen nem túl egészséges ételekre.”

Te korán kelő vagy későn fekvő típus vagy? Mit gondolsz, neked is származna hasznod belőle?

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...