Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Így űzd el és tartsd távol a kertedből a csupasz csigákat!

Így űzd el és tartsd távol a kertedből a csupasz csigákat!

Megdézsmálták a veteményesed, és már a látványuktól is irtózol? Itt az ideje, hogy megtanulj egy pár módszert, amivel távol tarthatod a csupasz csigákat a kertedtől.

 

Az idén borzasztóan sok csupasz csiga van, minden bizonnyal az enyhébb tél, és a bőséges csapadék kedvezett az elszaporodásuknak.

 

Azért is nehéz tőlük megszabadulni, mivel nagyon szaporák, és kevés a természetes ellenségük. Léteznek hatásos vegyszerek, de előbb érdemes a természetes módszereket kipróbálni.

A sózás egyáltalán nem ajánlott, mivel a sótól a csigák nagyon fognak szenvedni amíg elpusztulnak, és a kertet is tönkretesszük vele.

 

Válasszunk az alábbi csigaűző módszerek közül:

 

  • csalogassuk egy helyre őket. Helyezzünk ki saláta, és káposzta leveleket, így a boldogan lakmározó csigákat könnyen össze tudjuk gyűjteni.
  • locsoljunk be alaposan vízzel egy korhadt deszkát, alája pedig tegyünk salátaleveleket. Reggel szép számban össze fogjuk tudni gyűjteni őket a deszka alól.
  • fordítsunk lefele egy kosarat, vagy egy nagy műanyag edényt, tegyünk alája salátalevelet, és egy kicsit támasszuk fel, hogy tudjanak a csigák bemászni alája. Reggel szépen gyűjtsük össze őket.
  • a sörcsapda összegyűjti, és el is pusztítja a csigákat. Egy befőttesüveget félig töltsünk fel sörrel, ez majd odavonzza a csigákat, és az alkoholos mámorban el is fognak pusztulni.
  • a növényeink köré rakjunk rézhurkot, valamiért nem szeretnek átbújni rajta
  • ha tojáshéjat, hamut, vagy zaccot szórunk a növényeink közé, távol fognak maradni a csigák, mivel nem szeretnek átmászni ezeken.
  • a csigák imádják a zabkorpát, óriási mennyiséget képesek megenni belőle, és addig nem hagyják abban az evést, amíg halálra nem ették magukat. Így szószerint belehalnak az evésbe.

tudasfaja.com

loading...