Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Így teszik tönkre a férfiak a szerelmet egy házasságban

Így teszik tönkre a férfiak a szerelmet egy házasságban

A szerelem nem az a dísztárgy, melyet üvegkalitkába tehetsz, hogy meg ne porosodjon. De nem is az a dolog, melyet lakat alá zárhatsz, csak hogy meg ne lógjon…

Azért, hogy válás lesz a vége, mindkét fél egyformán felelős. Ebben a cikkben viszont arról fogunk beszélni, miként teszik tönkre – akaratlanul is – a családjukat a férfiak, illetve hogyan „gyilkolják” meg lassan, de biztosan a feleségeikben a szerelmet.

Ez nem titok: a házasság nem egy könnyű feladat. Sosem tudhatod, hogyan ér majd véget. Bármelyik percben ráunhatunk az egészre, és a kapcsolat is bármikor válhat kibírhatatlanná. Sajnos ez az igazság, mint ahogyan az is, hogy az oltár előtt tett igéretek sokszor csak üres szavak, melyek az évek során elszállnak…

Egy férfi így teheti tönkre a legkönnyebben a házasságát:

1. NEM TÖRŐDIK A FELESÉGÉVEL

A nők számára a figyelem olyan, mint a levegő, az étel. Létfontosságú. Oké, nehéz napod volt, de attól még magadhoz ölelheted a feleséged. Ha nem mondod el neki, mennyire fontos a számodra, és hogy mennyire szereted őt, azt fogja leszűrni belőle, hogy már nincs szükséged rá. Őt nem az érdekli, te mit gondolsz, hanem az, amit cselekszel.

2. NEM TÁMOGATJA A FELESÉGÉT

A nők folyton a férjeikkel dicsekednek, mert tudják, ez mennyire fontos a pasiknak. De ez nem jelenti azt, hogy nekik nincs szükségük a férfiak támogatására. Mert éppen finomat főztek, mert intelligensek, mert értelmesek, mert odaadóak, vagy mert fantasztikus feleségek – legyen szó bármiről, nekik is kijár a dicséret.

3. UNJA A ROMANTIKÁT

Még emlékszel, milyen volt a kapcsolatotok kezdetén? Virágok, zeneszó, apró meglepetések, gyertyafényes vacsorák… ezek mind táplálékként szolgálnak a női lelkeknek, feltöltik őket energiával, és elhitetik velük, hogy a szerelem még ott szikrázik köztetek. A romantikától a nő kivirágzik, életre kap. Ne engedd, hogy a hétköznapok rutinja tönkretegye a kapcsolatod, 5, 15 vagy akár 30 év múlva sem.

4. TÚL SOKAT KRITIZÁL

A kapcsolatod kezdetén talán nem volt ennyi elvárásod a feleségeddel szemben, de ne feledd, akkor csak ti ketten voltatok, se gyerek, se háztartás, se túlterheltség, se időhiány. Az élet mindig rátesz egy lapáttal, és amúgy a kritikával nincs baj – fontos összetevője egy házasságnak, de nem mindig épít, hanem rombol is. Attól, hogy percenként a szemére hánysz valamit, nem lesz jobb feleség, azonban lerombolhatod az önértékelését, és te már nem a férj, hanem egy zsarnok leszel számára.

5. FOLYTON ÖSSZEHASONLÍTGAT

Egy kérdés: szeretnéd, ha a feleséged rendszeresen más férfiakhoz hasonlítgatna? Ha például azt mondogatná neked, hogy a főnökének milyen jó bicepsze van, vagy hogy milyen szerencsés a szomszédasszonya, mert a férje igazi konyhatündér, „veled ellentétben”? Nem hinnénk, hogy ezek a szavak boldoggá tennének. Ahogy téged zavarna, úgy zavarja őt is. Csupa rossz gondolatokat ültetnél el a fejébe, és valószínű, hogy elveszítené a beléd vetett bizalmát. Ettől pedig csak egy lépés választ el a lavinától…

Lehet, hogy ezekből semmit sem teszel szándékosan, viszont komoly lelki sérelmeket okozhatsz, melyeket talán egy életen át sem tehetsz jóvá. A szerelem a legszebb érzés a világon, miatta félünk megbántani a másikat, vagy kimondani olyan szavakat, melyekkel fájdalmat okozhatunk a szerelmünknek.

Ha egy házasság, egy család nem a szeretetre és az egyetértésre alapszik, akkor mi haszna van? Óvjon az ég a válópertől! Ez az az ár, melyet sosem lenne szabad megfizetned a baklövéseidért!

Forrás

loading...