Kezdőlap EGÉSZSÉG Így szabadulhatsz meg a fölösleges húgysavkristálytól és a köszvénytől!

Így szabadulhatsz meg a fölösleges húgysavkristálytól és a köszvénytől!

Ha nagyon magas a húgysavszinted, akkor kristályos lesz, és igen kellemetlen köszvényes fájdalmat okoz. Az alábbiakban megtudhatod, hogyan csökkenthető a húgysavszint természetes módszerek segítségével.

A nátrium-urát kristályok lerakódása következtében igen erős köszvényes fájdalom, és gyulladás alakulhat ki. Ezek azért halmozódnak fel az ízületekben, mert a vérben a megengedettnél magasabb a húgysavszint.

Ez leginkább a túlzott hús-, és alkoholfogyasztás következtében alakul ki, de akár örökletes is lehet a köszvényes betegség.

Hogyan táplálkozz?

Ha el szeretnéd kerülni a köszvényes betegséget, akkor ajánlott purinszegény diétát folytatni. Ezáltal csökken a húgysavszint, és a már kialakult köszvényes betegség esetében a rohamok is ritkulnak.

Ezeket az élelmiszereket ajánlott kerülni: szalonna, tonhal, liba-, és pulykahús, belsőségek, sertés, marha, kacsa, és nyúlhúst, a lencsét, gombát, és spenótot csak mértékkel fogyaszd. Amit bátran ehetsz: gabonafélék, sajt, gyümölcs, főzelékek, borsó, kávé, kakaó.

Ezeknek az élelmiszereknek a húgysavcsökkentő szintje bizonyított

Lucernacsíra: mindig nyersen és frissen fogyaszd, keverd salátákba, turmixokba.

Citromos víz: minden reggel egy csésze citromos vizet kell meginni közvetlenül ébredés után, lehetőleg édesítés nélkül.
Meggy: hatékony antioxidáns, és nagyon erős gyulladáscsökkentő, minél többet kell belőle frissen fogyasztani.

Bojtorjángyökér-főzet: teaként, vagy tinktúra formájában is fogyasztható. Egy pohár vízhez 20 csepp tinktúrát kell adagolni.

tudasfaja.com

loading...