Kezdőlap EGÉSZSÉG Így rontja el mindenki a gyógyteát! Ugye te nem így készíted?

Így rontja el mindenki a gyógyteát! Ugye te nem így készíted?

A gyógynövényekből készített tea sokkal egészségesebb, mint a bolti tasakos, vagy ne adj isten granulátum tea. Soha nem tudhatod, hogy milyen színezék-, és aromaanyagokat rejtenek magukban ezek a teák. Élj egy kicsit egészségesebben, inkább főzz gyógynövényekből teát.

Ha nincs otthon saját fűszer-, és gyógynövénykerted, akkor a kirándulások alkalmával is be tudsz szerezni jónéhány vadontermő gyógynövényt.

Ismerkedj meg a legalapvetőbb gyógynövények gyógyhatásaival, és használd fel okosan őket. Télen, egy csomó betegséget, influenzát, megfázást, köhögést stb. tudsz elkerülni a gyógynövények segítségével.

De számos olyan főzet készíthető otthon, mely az emésztést serkenti, méregtelenít, vagy éppen a vérnyomást tartja szinten.

Nézzünk néhány szabályt, amelyről mindenképp tudnod kell, ha gyógyteát szeretnél készíteni!

  • a gyógynövény teát soha nem főzzük, hanem csak leforrázzuk, és utána állni hagyjuk 10-20 percig. Minden 3 gramm gyógynövény után számolj 250 ml vizet.
  • ha a gyógynövény gyökeréből, vagy kemény kéregből készíted a teát, akkor nem elég áztatni, főzni kell 5-10 percen keresztül
  • ne használj fém eszközöket, inkább fa, vagy műanyag kanalat használj hozzá. A fém dolgok semlegesítik a tea hatóanyagait.
  • mielőtt nekifognál gyógyteát főzni, tájékozódj, hogy pontosan mire jó, mennyit szabad inni belőle, és mikor (étkezés előtt, után, melyik napszakban) ajánlott fogyasztani

tudasfaja.com

loading...