Kezdőlap EGÉSZSÉG DIÉTA ÉS FOGYÁS Így mossa le rólad a kókuszolaj az összes zsírt! Kipucolja a méreganyagokat...

Így mossa le rólad a kókuszolaj az összes zsírt! Kipucolja a méreganyagokat és megújítja a bőröd!

Az egyik legfontosabb dolog a sikeres és tartós fogyás eléréséhez a stabil vércukorszint biztosítása, az extrém hullámhegyek és hullámvölgyek, az összes junk food elkerülése, és kamrából való kiürítése. Nincs több chips, süti, péksüti vagy torta annak aki fogyni akar! Hogyan lehet folyamatosan a legjobb vércukorszintet fenntartani étkezések között?

 

Természetesen egészséges és telítettség érzést okozó zsírokkal! Kókuszolaj fogyasztása a legjobb zsír amit választani tudunk, mivel a nagyszámú egészséges közepes láncú telített zsírsavak (MCT) növelik az anyagcserét és azonnali energiát biztosítanak. Ráadásként, az MCT nem tárolódik testzsírként, mint ahogy az néha a hosszabb szénláncú zsírsavakra jellemző.

Az olyan országokban, ahol nagy mennyiségű kókusz-és kókuszolaj tartalmú termékeket fogyasztanak, mint pl. a Fülöp-szigeteken, Indiában, és a csendes-óceáni szigeteken, jelentősen kevesebb a szívbetegség és az elhízás. Ez egyértelműen cáfolja azokat a téveszméket, hogy egy fogyókúrázónak zsírt egyáltalán nem szabad fogyasztania. A szupermodellek már most követik a kókuszolaj diétát.

Az ausztrál szépség: Miranda Kerr már évek óta használja a kókuszolajat irigylésre méltó alakjának fenntartásáért. A kókuszolaj testsúlycsökkentésre jobb, mint az olívaolaj. Az olívaolaj fogyasztását különösen korlátozni vagy kerülni kellene a fogyni szándékozóknak!

Ez azért meglepő, mert sok ember az olívaolajat tartja általában az első “egészséges olaj”-nak, és azt hiszik, hogy azért mert a mediterrán olajat preferálja számos hagyományos orvos és táplálkozási szakértő, ez a jó olaj a fogyáshoz.

Tény, hogy egy 1994-ben megjelent tanulmány a “The Lancet” című folyóiratban megjegyezte, hogy a testzsírban talált zsírsav túlnyomórészt egyszeresen telítetlen zsír volt, mint amilyen az olívaolajban van. Vagyis ez az olaj testzsírként raktározódik, míg a kókuszolajról ugyanezt nem mutatták ki. Lehet esetleg ez az oka annak, hogy a mediterrán országokban élők gyakran középkorukra híznak meg, az akkor jellemző anyagcsere lassulás és olivaolaj fogyasztás következtében? Fogyáshoz a kókuszolaj sokkal jobb választásnak bizonyul!

Hogyan használjunk kókuszolajat testsúlycsökkentéshez

Húsz perccel étkezések előtt bevéve a kókuszolaj jelentősen csökkenti az étvágyat és gyorsabb telítettségi érzést kölcsönöz. Az alábbi irányelvek megmutatják, hogy mennyi olajat kell fogyasztanunk minden étkezés előtt:

  • 40-60 kg között egy evőkanállal ajánlott étkezések előtt és maximum 3 evőkanállal fogyasztható egy nap.
  • 60-80 kg közt 1,5 evőkanál kókuszolaj minden étkezés előtt, így összesen 4,5 evőkanál naponta.
  • 80 kg fölött 2 evőkanál kókuszolaj ajánlott minden étkezés előtt, vagyis összesen 6 evőkanál naponta.

Forrás

loading...