Kezdőlap EGÉSZSÉG Így készíts saját borsmenta olajat, hogy megszüntesd a cukoréhséget és rengeteg kalóriát...

Így készíts saját borsmenta olajat, hogy megszüntesd a cukoréhséget és rengeteg kalóriát égethess el!

A finomított cukor ugyanolyan módon hat az emberi agyra, mint a függőséget okozó szerek, például a morfin vagy a heroin.

2010-ben a Journal of Psychoactive Drugs (Pszichoaktív Szerek Folyóirata) kiadott egy tanulmányt, amely megerősíti, hogy a cukor-függőség ugyanazokat az utakat aktiválja az agyban, mint egy szokásformáló drog.

A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a cukorfüggőséget nagyon nehéz feladni, különösen akkor, ha az emésztőrendszert és az egész szervezetet ellepik az élesztőgombák, Candida, paraziták és minden egyéb kórokozók. Hatékony cukor tisztító folyamaton kell végigmenni ahhoz, hogy megszüntethessük az a cukor iránti vágyat, ezzel együtt pedig a betegségek kialakulását.

A tanulmányok szerint a cukorfüggőség megakadályozható egy teljesen természetes megközelítéssel, a borsmenta illóolajjal.

Dr. Alan Hirsch átfogó tanulmányt végzett a borsmentaolaj hatékonyságáról az agy jóllakottsági központjával kapcsolatban, amely étkezés után teltségérzetet indukál. Az eredmények azt mutatták, hogy a borsmenta belélegzése pozitívan befolyásolja az agyban az teltségérzet központot, így megakadályozza a cukor iránti vágyat.

A borsmenta illóolaj egészségügyi előnyei

A borsmenta Európában és a Közel-Keleten őshonos. Valójában a vízi menta és a fodormenta keresztezéséből jött létre, tehát ez egy hibrid menta.

Az olajnak számos terápiás hatása miatt az egyik legelterjedtebb illóolaj. Az olaj hűsítő érzést és nyugtató hatást fejt ki a szervezetre, ezáltal enyhítve az izomrostokat helyileg alkalmazva. Azt is megállapították, hogy az olaj erős antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segíthetnek semlegesítnei a rossz levegőt és enyhítik az emésztési problémákat, például az emésztési zavarokat, az IBS-t stb.

Az olaj különböző légzőszervi előnyökkel is jár, mint az asztma kialakulásának megakadályozása, a nyák eltávolítása, a tuberkulózis által kiváltott gyulladás csökkentése, herpesz fertőzések elleni küzdelem, teljes körű fájdalomcsillapítás, a stressz csökkentése és számos idegrendszeri tünet csökkentése stb.

Borsmenta illóolaj felhasználása

Amint cukor iránti vágyat tapasztalsz, használj párologtatót a borsmenta illóolaj belégzésére, vagy alkalmazd a lábadon.

Keverj össze néhány csepp borsmenta illóolajat egy kis hordozóolajjal, majd alkalmazd a halántékodon és a has környékén.

Keverj 2 csepp illóolajat 2 csepp kókuszolajjal, majd vidd fel a csukló közepére.
Közvetlenül lélegezd be vagy inhaláld az olajat.

Házi borsmenta illóolaj recept

Hozzávalók:

Egy üvegedény, jól záródó fedéllel

Friss borsmenta levelek

Vivőolaj, például olívaolaj vagy repceolaj

Elkészítés:

Mosd meg a leveleket majd aprítsd fel őket.

Helyezd a leveleket az edénybe és öntsd rá a vivőolajat, ezután zárd le az edényt.

Hagyd állni legalább 24 órán át, majd szűrd le. Javasolt újabb adag levlet hozzá adni és újra lezárni. Az olaj fedje el a leveleket.

Ezt az eljárást ismételd meg 5 napon keresztül.

Legvégül távolítsd el a leveleket, szűrd le, öntsd az olajat egy másik edénybe és tartsd hűvös helyen.

Így használd:

Tehetsz egy csepp borsmentaolajat a szádba, hogy eltüntesd a rossz leheletet.

Emésztőrendszeri problémák enyhítése esetén érdemes több cseppet fogyasztani.

Adhatsz a kedvenc smoothiedhoz is néhány cseppet, hogy frissítő íz élményt kaphass.

Ha úgy érzed, hogy fáradt vagy és alacsony az energiaszinted, inhalálj az olajból.

Alkalmazz néhány csepp olajat a halántékodon reggel és növeld vele az energiaszintedet.

loading...