Kezdőlap EGÉSZSÉG Így jelzi a menzeszed, ha szívrohamod lesz

Így jelzi a menzeszed, ha szívrohamod lesz

Hirdetés

A menstruációs fájdalom egy létező dolog, még akkor is, ha sok férfi igyekszik megbélyegezni a nőket azzal, hogy eltúlozzák a dolgot, gyengék vagy megjátszanak. Az orvosok is megerősítették, hogy ez a fajta fájdalom szörnyen erős tud lenni egyes esetekben.

 

Hirdetés

 

Egy nő tudja, hogy milyen nehéz elmagyarázni egy férfinek a menstruációs fájdalom milyenségét és minőségét.

John Guillebaud, a reproduktív egészségügy professzora kijelentette, hogy a dysmenorrhea, azaz a görcsös menstruációs fájdalom az elszenvedő pácienseknél akár szívrohammal egyenértékű fájdalmakkal is járhat. Az ilyen nők nem tudják ellátni mindennapi feladataikat, miközben a görcsös periódus fennáll. Közel 5-ből 1 nőt érint a dolog.


A menstruációs fájdalom akár olyan erős is lehet, mint egy szívroham

Mindamellett az endometriózis, amely az esetek szintén nagy hányadáért felel, 10-ből 1 nőt érint azok közül, akik ovulálnak. Ebben az esetben méhlepény szerű szigetek találhatóak a méhen kívül a medence egyéb részeiben (petevezeték, petefészek fala, kismedencét bélelő szövetek), amelyek a menstruáció alkalmával ugyanolyan módon leválnak, mint a méhben a méhnyálkahártya. Ez nagy fájdalmakat, kimerülést, hólyag-, bél- és fogantatási problémákat is okozhat.Nagyon nehéz a diagnózist felállítani, mivel nem mindenki fordul orvoshoz menstruációs fájdalmakkal. Ám egy UH-os vizsgálat már sokkal közelebb vihet az állapot meglétéhez, amit a továbbiakban laparoszkópos eljárás is követhet.A menstruációs fájdalomnak a történelemben nem igazán engedtek teret, sőt egyes kultúrában megvetendőnek találják még mai napig is a menstruáló nőket. A legtöbb társadalomban nem veszik elég komolyan az állapotot és női hisztinek tekintik, ami komoly gond és a diagnózist sem segíti elő.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés