Kezdőlap EGÉSZSÉG Így gargarizálj sós vízzel és minden vírus távozik a torkodról!

Így gargarizálj sós vízzel és minden vírus távozik a torkodról!

Hirdetés

A világ egyik legolcsóbb és legegészségesebb gyógymódja a sós víz. Fillérekbe kerül, és annyi jótékony hatása van, hogy probléma esetén érdemes kipróbálni mindenképp!

 

Hirdetés

Ha fáj a torkod, vagy kezd bedugulni az orrod, ne várj, míg nagyobb lesz a baj, gyorsan kezeld magad egy kevés sós vízzel! Nagyanyáink is ismerték már a sós víz jótékony erejét, használták gargarizáltak vele, inhaláltak, és szükséges esetén orröblögetést is végeztek vele.

A só összehúzó hatással rendelkezik, magába szívja a nedvességet a környezetből, pl. a duzzadt orrnyálkából. Ha valami meg van duzzadva, azt jelzi, hogy be van gyulladva, ezért minél hamarabb tenni kell a gyulladás ellen. A sós víz hatására megszűnik a duzzanat, és a gyulladás, elmúlik az irritáció, a fájdalom, és a kellemetlen érzés.

Milyen esetben érdemes alkalmazni a sós vizes gargarizálást?

Ha egy kis kaparást érzünk a torkunkban, orrukban, garatunkban, nyugodtan rögtön alkalmazzuk a sós vizet, mert ezzel szinte azonnal megelőzhetjük a betegség súlyosbodását.Ezen tünetek esetében érdemes sós vízzel öblögetni:

  • tüsszögés
  • orr-, torokkaparás
  • orrdugulás
  • köhögés
  • rohamos, fájó köhögés
  • nyelési nehézségek

Már az első jelek érzékelésekor érdemes bevetni a sós vizet, és ezzel meg lehet előzni, hogy tovább terjedjen a betegség a mandulákra, tüdőkre.

Gargarizálás:

2 dl állott hőmérsékletű vízben oldjunk fel ½ teáskanál Himalájai sót. 1 percig gargarizáljuk a szájunkban, engedjük minél jobban hátra a torkunkban, majd köpjük ki, és addig ismételjük, míg elfogy a víz, és enyhülnek a tünetek. Naponta háromszor kell megismételni a műveletet.

Orröblítés

A sós vizet egyik orrlyukon fel kell szívni, a másikon pedig ki kell engedni. Nagyon hatékony, hiszen nem csak a gyulladást csökkenti, hanem a baktériumoktól is megszabadít.

Inhalálás

Forrósítsuk fel a sós vizet, hajoljunk a tálka fölé, és takarjuk le a fejünk egy törölközővel. Lélegezzük be a sós páragőzt!

tudasfaja.com

Hirdetés