Kezdőlap EGÉSZSÉG Így ellenőrizheted a pajzsmirigyed egy tükör és víz segítségével. Nekünk bejött ez...

Így ellenőrizheted a pajzsmirigyed egy tükör és víz segítségével. Nekünk bejött ez a módszer!

Hirdetés

A pajzsmirigy formája leginkább egy pillangóra hasonlít és a torok felső részében található. A pajzsmirigy működése kihatással van a teljes szervezetre, ezért lényeges, hogy odafigyeljünk rá és időben észrevegyük az esetleges megbetegedéseket.

Mikor a pajzsmirigy túl sok hormont termel, azt túlműködésnek nevezzük. Ha alul működik, szédülés és gyengeség érzékelhető. A pajzsmirigy több féle betegségnek is ki van téve, de ha odafigyelünk rá, ezeket megelőzhetjük és időben felismerhetjük.

Hirdetés

Hogyan ellenőrizheted a pajzsmirigy működését:

Emeljük fel a fejünket és igyunk egy korty vizet, közben a tükörben figyeljük a nyakunkat. Többször ismételjük meg, igyunk egy nagyobb korty vizet, majd egy kisebbet és folyamatosan figyeljük a tükörben, hogy milyen a nyakunk. Ha bármi szokatlant veszünk észre, az pajzsmirigybetegségre utalhat.Érdemes rendszeresen elvégezni ezt az önvizsgálatot. Ha gyakran érezzük magunkat fáradnak, pedig igazán nem is volt miben elfáradnunk, vagy ha a családban van pajzsmirigybeteg, akkor különösen oda kell figyelnünk rá.Amennyiben a gyakorlat közben nem veszünk észre elváltozást, de mégis a pajzsmirigybetegség tüneteit észleljük, keressünk fel egy orvost.

Forrás:bidista.com

Hirdetés