Kezdőlap EGÉSZSÉG Így csökkentheted a kínzó hátfájást a talpadon keresztül!

Így csökkentheted a kínzó hátfájást a talpadon keresztül!

Tudtad, hogy egy egyszerű lábmasszázs segíthet a gerincproblémákon, és segítségével a hátfájástól is megszabadulhatsz? Mutatjuk, mit kell tenned!

Akárcsak az egész szervezetünk, a gerinc pontos képe is letükrözhető a lábunk reflex pontjaira. Minden csigolyának megvan a maga jól meghatározott pontja, ezért, ha ezeket a megfelelőképpen masszírozzuk, megszabadulhatunk a gerinc-és hátfájdalomtól.

Csupán egy pár percig kell masszírozni, és máris enyhülni fog a fájdalom. Ha valaki van a közeledben, akit megkérhetsz, hogy elvégezze a masszírozást, akkor közben kényelmesen hátradőlhetsz. De ha nem, akkor te magad is könnyen megmasszírozhatod a lábfejed.

Ha te is gyakran küzdesz hátfájással, próbáld ki ezt az egyszerű módszert!

Az alábbi képen láthatod, hogy pontosan hol is kell masszírozni. Ülj le egy székre, és egy másik székre tedd fel a lábad.

A nagylábujj, és a sarok közötti ív, a talp belső része felel meg a gerinc zónájának. Kezd határozottan nyomkodni a lábujjtól lefele haladva ezt a zónát. Ahol probléma van a gerinccel azon a ponton sokkal érzékenyebb lesz a nyomkodás.

Ezután masszírozzuk óvatosan, és érezni fogjuk, hogy a gerinc merevsége lazulni kezd, és a fájdalom is enyhül, majd elmúlik. Ez a művelet maximum 3-4 percet vesz igénybe, és mégis nagyon hatásos.

Ráadásul az is nagy előnye, hogy gyógyszer használata nélkül múlik el a fájdalom, és így nem mérgezzük magunk toxikus anyagokkal.

Szerző: tudasfaja.com

loading...