Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Húsvéti trükk: ezt tedd a tojás főzővizéhez, hogy tökéletes legyen!

Húsvéti trükk: ezt tedd a tojás főzővizéhez, hogy tökéletes legyen!

Hirdetés

Szakértők azt mondják, hogy a 7-10 naposnál nem régebbi az ideális a főzéshez és könnyű a hámozása. Sajnos a boltba vásárolt tojásoknál ez nem garantált vagy nem kideríthető viszont vannak tippek, hogy ne érjen meglepetés minket.

 

Hirdetés

Azt mondják, hogy a régebbi tojások kevésbé lúgosak ezért héjuk jobban tapad, főzés után nehéz meghámozni. Hogy ezt elkerüljük a legjobb trükk, ha 1-2 teáskanál szódabikarbónát teszünk a főző vízbe, ez megnöveli majd a lúgosságát és gond nélkül eltávolítható lesz a héj.


Íme néhány bónusz trükk a tökéletesen főtt tojás készítéséhez:

Ha nem tudja mennyire friss a tojás így ellenőrizze: ha egy tál vízben vízszintesen süllyed el a tojás, akkor nagyon friss, ha függőlegesen, akkor tökéletes a főzéshez, viszont ha feljön a víz felszínére, akkor már régi.

A repedés megelőzésére a legjobb, ha főzés előtt kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen, vagy beáztatjuk kis időre meleg vízbe. Így a főzővízbe téve a hő különbségtől nem pattan el a héj.

Főzéskor annyi víz szükséges, hogy a tojásokat ellepje az egyenletes keménység eléréséhez.


A készre főtt forró tojásokat tegyük át jeges vízbe, ez is segíti a könnyű hámozást.

Ha szeretnénk „arany tojást” készíteni, főzés előtt jól rázzuk össze a bel tartalmát és csak azután tegyük a főző vízbe.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Hirdetés