Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Hölgyeim figyelem! Íme egy trükk, amitől tartósabb lesz a hajfesték!

Hölgyeim figyelem! Íme egy trükk, amitől tartósabb lesz a hajfesték!

Hirdetés

Sokan választják az otthoni hajfestést, inkább elvégzik otthon, mintsem, hogy hosszú időt kellenes eltölteniük a fodrásznál. Így a várakozás ideje alatt még az ebédet is meg lehet főzni.

 

Hirdetés

Nem árt azonban tudni egy-két szabályt, hogy mit tegyünk annak érdekében, hogy tartósabb legyen az otthoni hajfestésünk.

1.Ritkább hajmosás

Sokkal tartósabb lesz a hajfestés, ha megpróbáljuk minél ritkábban mosni a hajunk. A hajfesték dobozán fel kell legyen tüntetve, hogy hány hajmosásra ajánlott.

Ha már az első héten naponta mossuk, akkor nem sokáig fog tartani a szín. A forró víz helyett használjunk inkább langyos vizet. Válasszunk festet hajra való sampont, vagy balzsamot. Ha strandra megyünk, mindig használjunk úszósapkát, és a szaunában tegyünk egy törölközőt a fejünkre.


2.Ne használjunk hajsütőt

Az erős hőhatástól elszíneződik a haj, sokkal hamarabb kikopik. Jobb, ha csak nagyon speciális esetekben használunk hajsütővasat.

3.Védelem a napsütéstől

Az erős napsütéstől mindenképp védeni kell a hajat. Nyáron használjunk UV-s hajpakolást.

4.Válasszuk ki a megfelelő festéket

Figyeljünk arra, hogy színezőt, vagy festéket viszünk fel a hajunkra. Az előbbi nem tartalmaz ammóniát, és sokkal kevesebb ideig tartja meg a színét. Minél jobban hasonlít a festék az eredeti hajszínünkhöz, annál több ideig tartja meg a színét.

Hirdetés