Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Hogy varázsold tisztává és hetekig illatossá az ágyneműt? Íme a titok!

Hogy varázsold tisztává és hetekig illatossá az ágyneműt? Íme a titok!

Néhány olyan praktikus tanácsot árulunk el, melyek segítségével könnyebben mehet a mosás. Tisztábbak, illatosabbak lehetnek a kimosott ruhák, és az anyaguk is kevésbé fog roncsolódni!

 

Minden háziasszony tudja, hogy ahhoz, hogy ruháink szépek legyenek egy pár mosási (íratlan)szabályt be kell tartani. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen típusú anyagot hogyan, és mivel mosunk.

A legfontosabb szabályt biztosan mindenki ismeri: soha nem mossunk együtt fehér, és fekete, vagy sötétebb, és világosabb színű ruhákat.

Egy szintetikus, nejlon anyagból készült ruha teljesen használhatatlanná válhat, ha nem tartjuk be a címékén feltüntetett maximálisan megengedett 40 fokot.

Miután végzett a mosógép, szedjük ki a ruhákat belőle, és töröljük szárazra a belsejét, hogy a baktériumok ne tudjanak elszaporodni.

Figyeljünk oda arra, hogy mennyi mosószert használunk. A több mosószer nem jelenti azt, hogy tisztábbak lesznek a ruháink. A mosószer kupakját ne töltsük soha tele, csupán kb. háromnegyed részig, és azt töltsük a gépbe. Ha nem vagyunk biztosak a szükséges mennyiségben, akkor használjunk kapszulás mosószert.

Az ágyneműkből mindig egy minőségibb anyagot vásároljunk, és mossuk magasabb hőfokon, hogy meg tudjunk szabadulni a atkáktól, baktériumoktól.


Az ágyneműket, és a törlőruhákat is legalább 60 fokon mossuk, egy órán keresztül őket. Nem árt, ha előzőleg egy kis ideig áztatjuk is őket.

Ha túl alacsony a mosási fok, akkor a mosószer nem oldódik fel kellőképp, és főleg a sötét ruhákban nyomot hagy.

Legalább havonta egyszer tisztítsuk meg a mosógép ablakát, töröljük ki ecetes, szódabikarbónás vízzel az ajtónál levő szigetelő gumis részt, és a fiókot is.

loading...