Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Egész télen nem kell gyömbért vennem, mert minden nyáron így termesztek magamnak...

Egész télen nem kell gyömbért vennem, mert minden nyáron így termesztek magamnak végtelen mennyiségűt!

Hirdetés

A gyömbér az egyik legjellegzetesebb aromájú és legízletesebb fűszer- és gyógynövény. Nem elég, hogy a konyhában hasznát veheted, számos jótékony hatása van az egészségre is. 

 

Hirdetés

Először is, a gyömbér segít enyhíteni a hányingert. Az egyik legjobb természetes csillapító szer, ha tengeribetegségről vagy terhességi hányingerről van szó. Legalább olyan hatékony, mint a gyógyszertári készítmények.

Gyulladáscsökkentő hatása is ismert. Edzés után segít enyhíteni az izomfájdalmat, csökkenti az ízületi fájdalmakat és a menstruációs görcsöket is enyhíti.

A leggyakrabban hasi panaszokra alkalmazzák. Segíti a gyomor ürülését, ami előnyös azok számára, akik evés után diszkomfort érzést tapasztalnak. Tökéletes azoknak, akik emésztési problémákkal küzdenek.

Egy olyan növényről van szó, amelyet ételek ízesítésére, tea és egyéb italok készítésére is fel lehet használni. A legjobb hír pedig az, hogy akár magadnak is könnyedén termeszthetsz kifogyhatatlan forrást.

Gyömbér termesztés otthon

Ahhoz, hogy otthon termessz gyömbért, érdemes kertészetből beszerezni hozzá a gyökeret, mivel a szupermarketekben kaphatóak különféle vegyszerekkel vannak kezelve és kisebb az esély a sikerre.


Szintén szükséged lesz egy jól átszivárgó, tápanyagokban gazdag virágföldre. Olyan cserepet használj, amely széles és sokkal inkább sekély, mivel a gyömbér gyökere horizontálisan növekszik.

Ha beszereztél mindent, a következő 5 lépést kövesd:

Áztasd be a gyömbér gyökeret.

Ha kicsírázott a gyökér, tegyél földet a cserébe, majd ültesd bele gyökereket, a csírával felfelé. 2,5-5 cm földdel takard be.

Locsold meg jól.

Tedd a cserepet egy kellően meleg helyre, ahol nem éri közvetlen napfény.

Tartsd nedvesen a földjét rendszeres permetezéssel. A gyömbér lassan nő, így eltelhet néhány hét, mire kibújnak a hajtásai.

Kifogyhatatlan gyömbér ellátmányod lehet így, hiszen ha levágsz belőle egy darabot, a többi rész tovább fog nőni.

tudasfaja.com

Hirdetés