Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Nyugodtan nyitva hagyhatod az ablakot, ha ezt teszed, egy szúnyog sem repül...

Nyugodtan nyitva hagyhatod az ablakot, ha ezt teszed, egy szúnyog sem repül be

A szúnyogokat nem csak a lakásunktól, de még annak környékétől is távol tudjuk tartani, ugyanis vannak olyan növények, amiktől kifejezetten irtóznak.

Ha ezeket ültetjük a kertbe, távol tartják a vérszívókat, de a lakásunkban elhelyezve is ugyan azt a hatást váltják ki. A legjobb cserépben az ablak környékére tenni őket, és akkor még az ablakot is nyugodtan nyitva hagyhatjuk.

1.       Bazsalikom

A szúnyogok és a legyek i is utálják a bazsalikom illatát, de az emberek általában kifejezetten kedvelik. Ültessük napos helyre és élvezzük a szúnyogmentes napokat!

2.       Macskamenta

Nem csak a szúnyogokat tartja távol, de a macskánk is nagyon hálás lesz, hiszen nekik ez a növény különleges „édesség”, amit imádnak rágcsálni. Külön előny, hogy szép virágai vannak.

3.       Citromfű

Nem csak citromfűvel átitatott gyertyákat égethetünk, de a kertünkben is elhelyezhetjük ezt az illatos növényt. A napos helyet szereti, a bogarak utálják, főleg a szúnyogok.

4.        Citromillatú kakukkfű

Szárazabb helyeken is jól nő, szintén a szúnyogok ellensége.

5.       Menta
Nem csak a koktélok kedvelt kiegészítője, és jó tea alapanyag, de a vérszívók ellensége is.

6.       Levendula

Amennyire imádjuk az illatát és szép színeit, annyira irtóznak tőle a bogarak. Külön jó, hogy a kártevőket is távol tartja.

Forrás:blikkruzs.blikk.hu

loading...