Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK Így jelzi a telefonod, ha lehallgatnak és ha a banki adataid próbálják...

Így jelzi a telefonod, ha lehallgatnak és ha a banki adataid próbálják feltörni

Hirdetés

Figyelmesnek kell lennünk, mert ha megtörténik a baj, akkor sem kell kétségbe esni, mindig van megoldás.

 

Hirdetés

Egy rendkívül veszélyes “trójai vírus” terjed az SMS-ekben, és áldozatait szedi. Az átlagos felhasználót egy ártalmatlannak tűnő SMS üzenetben bukkan fel, amelyben egy APK telepítőprogram letöltésére ösztönzik.

Ez azonban a legelső vörös jelzésnek kell lennie mindannyiunknak. Soha ne töltsünk le semmit csak úgy, mert egy SMS, e-mail vagy üzenet erre kér. Ez az eset csak egy példa arra, hogy mennyire veszélyes lehet ilyen módon bízni egy külső forrásban, mivel a letöltött fájl egy trójai vírust rejt magában.Miután a vírus a telefonba kerül, láthatatlanná válik, és jogosultságokat kér bizonyos programokhoz. Ezután megkezdi az adatlopást: hang- és videófelvételeket készít, naplózza az érintéseket, ellophatja a jelszavakat, lehallgathatja a hívásokat, hozzáférhet a tartózkodási helyhez, és akár a banki adatainkat is megszerezheti.

Amennyiben azonban már megtörtént a baj, ne essünk kétségbe. Van megoldás, még ha némi kellemetlenséggel is jár. A telefon teljes gyári visszaállítása lehet az egyetlen hatékony megoldás.Az ilyen kellemetlenségek elkerülése érdekében mindig ellenőrzött forrásból töltjük le a programokat, például csak a Play Áruházból. Fontos, hogy figyeljünk a fejlesztői hátterekre és az értékelésekre.

Bár a Google folyamatosan szűri az áruházat, mégis könnyen becsúszhat egy rosszindulatú program.

Hirdetés