Kezdőlap EGÉSZSÉG Ha látsz ilyen repedést a dinnye húsában, erről jobb ha tudsz!

Ha látsz ilyen repedést a dinnye húsában, erről jobb ha tudsz!

Hirdetés

Minden évszaknak megvan a maga jellegzetes gyümölcse, amelyet a természet kínál számunkra. A szezonális zöldség- és gyümölcsfogyasztás a legszükségesebb tápanyagokat szolgáltatja számunkra. Sajnos az iparosodás, a vegyszerek használatának növekedése és fogyasztás nagymértékű növekedése teret engedett az egészségünkre ártalmas élelmiszerek kifejlesztésének.

 

Hirdetés

Ennek a görögdinnye is áldozatául esett, amelynek a nyári hónapokban nagyon nehéz lenne ellenállni. A legtöbb, amit megtehetünk, hogy körültekintően választunk beszerzési forrást. Ma már a zöldségesekhez is sok külföldi szállítmány fut be, viszont az út szélén, ház előtti kapualjban árult dinnye már sokkal bizalomgerjesztőbb és biztos, hogy magyar termelőtől való. Ha még kezeletlen is, megfogtuk az Isten lábát.

Ha repedt a dinnye, ne edd meg!

Ahhoz, hogy megtudd, jó-e a dinnye, amit vettél, meg kell, hogy nyisd. Ha egy vagy több repedést is találsz benne, akkor valószínűleg nem természetes gyümölccsel van dolgod és káros lehet az egészségedre.

A dinnyék növekedését egy vegyi anyaggal, a forklórfenuronnal is serkenthetik, amelyet már számos országból kitiltottak, viszont Kínában még mindig alkalmazhatják. Ezért fontos, hogy tudatosak légy és körültekintő.


A görögdinnye fogyasztás előnyei

Az antioxidánsokban gazdag

A görögdinnyében nagyobb mennyiségben található likopin, mint a nyers paradicsomban. Ez egy hatékony antioxidáns, amely a szabad gyökök káros hatása ellen harcol, erősíti az immunrendszert és lassítja az öregedési folyamatokat sejt – és szervezet szinten is.

Hidratáló hatású

Legnagyobb részben vizet tartalmaz, ezért kiváló hidratáló hatású gyümölcs. Lehetővé teszi a méreganyagok gyorsabb kipucolását, mivel munkára késztetei a veséket, növeli a vizelet áramlását. A beleknek is jót tesz, mivel a rostokkal együtt bevíve a nagy mennyiségű folyadék szabályozza a bélmozgást.

Vitaminokban gazdagC-vitamin tartalma hozzájárul az íny, a fogak, az erek egészségéhez, a kollagén termelődéshez, a immunrendszer megfelelő működéséhez. B6-vitamin tartalma támogatja az anyagcserét, fellép a krónikus fáradtság ellen, emellett A- és B1- vitamint is tartalmaz.

Segít az izomgörcsök megelőzésében

A nagy mennyiségű káliumot és B6 vitamint tartalmazó görögdinnye a sportolók kedvenc gyümölcse! Ideális a görcsök elkerülésére, a görögdinnye komponensei javítják a testben a fehérje felszívódását, valamint a testmozgás utáni hidratációt és ásványi anyag pótlást.

tudasfaja.com

Hirdetés