Kezdőlap EGÉSZSÉG Ha kipróbálod ezt a módszert, egy életre megszabadulsz a körömgombától! Jól bevált...

Ha kipróbálod ezt a módszert, egy életre megszabadulsz a körömgombától! Jól bevált receptet mutatunk!

A lábgomba legtöbbször hosszasan elhúzódó kellemetlenség. Sokszor sikertelen a gyógyszeres kezelés és a piacon kapható szerek használata sem hoz tartós eredményt.

 

 

A teafaolaj a legismertebb házi szerek egyike, amely helyes alkalmazás mellett sikerhez vezethet.

Amire szükségünk lesz: jó minőségű teafaolaj, vattapálcika, körömvirágkenőcs.

A lábgombát fonalas gombák, az úgynevezett dermatofiták okozzák, amelyeknek spórái az ismert lábgombás panaszokat kiváltják.

Ezek a gombák elsősorban ott állnak lesben, ahol sok ember tartózkodik mezítláb.

Így például nyilvános szaunákban, uszodákban, de tornatermekben is. Kialakulását elősegítik a rosszul megtörölt lábak, a nem szellőző cipők és a nedves zokni.

A cukorbetegségben szenvedők hajlamosabbak arra, hogy elkapják a lábgombát. A diabéteszesek kezelése többnyire hosszadalmas. A legyengült immunrendszer is előfeltétele lehet a gombás fertőzés létrejöttének.A melaleuca alternifolia nevű mirtuszféle növényből nyert teafaolaj alkalmas szer arra, hogy a lábgomba ellen tegyünk valamit. Ennek során feltétlenül figyelni kell néhány dologra:

-Tiszta, kiváló minőségű olajat szerezzünk be. Ezeket gyakran a legkülönbözőbb márkák alatt dömpingárakon kínálják. Vásároljunk inkább reformházakban vagy bioboltokban, és itt kérjünk tanácsot is.

-A következő fontos pont, hogy ne higgyük: a sok sokat segít. Legyünk rendkívül óvatosak az alkalmazott mennyiséggel. A kevesebb abszolút több.

-Naponta kétszer (reggel és este) ecseteljük a gombás helyeket egy vattapálcikával, amelyet előtte teafa olajjal átnedvesítettünk.

-Az érintett bőrterületet tartsuk rugalmasan, mivel az illóolaj kiszáradáshoz is vezethet. Alkalmazzunk erre egy körömvirágkenőcsöt, amellyel újra és újra bedörzsöljük a lábunkat, az „olajkezelés” előtt is.

-Figyeljünk az allergiás reakcióra. Vannak emberek, akik az illóolajokra allergiásan reagálnak, például kiütésekkel vagy kipirosodással. Ebben az esetben hagyjuk abba a kezelést.

loading...