Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI CSAJVILÁG Ha így fested az ősz hajat, nem dobja majd le a festéket

Ha így fested az ősz hajat, nem dobja majd le a festéket

Hirdetés

A hajfesték kiválasztása látszólag egyszerű döntésnek tűnhet, de a különféle árnyalatok és márkák közötti választás sokkal összetettebb, mint gondolnánk.

 

Hirdetés

A hajfestés otthoni folyamata számos buktatót rejthet, és néhány alapvető tipp segíthet abban, hogy elkerüljük a gyakori hibákat.

1. Az Ősz Tincsek Elsődleges Figyelembevétele

Mivel az ősz tincsek elfedése a festés fő célja, érdemes ezekkel a területekkel kezdeni a munkát. Profi fodrászok könnyedén felvitték a teljes adag festéket, de otthoni környezetben ez hosszabb folyamat lehet. A festés során bizonyos területeken, ahol először érintkezett a festék a hajjal, hosszabb időt kell hagyni az anyagnak.Fontos, hogy a festék elegendő ideig álljon a hamvas részeken. A lenövés és a csillogó szálak fedése mindenképpen prioritás legyen a festés kezdetén.

2. Ne Takarékoskodj a Mennyiséggel

Az otthoni hajfestés során gyakran a dobozon található mennyiséget próbáljuk szem előtt tartani, de ez nem mindig elegendő. Ha az adott mennyiség nem fedi el egységesen a szálakat, az eredmény csúnya lehet. Inkább válasszunk több festéket, mint kevesebbet, hogy biztosítsuk az egyenletes fedést.

3. Kísérletezés Az Árnyalattal

Bár sokan az eredeti hajszínükhöz igazítják a festett árnyalatot, az ősz szálak elfedése érdekében ez nem mindig a legjobb megközelítés. Például, a túl sötét árnyalatok erőteljes kontrasztot eredményeznek az ősz lenövéshez. Érdemes egyeztetni a szakemberrel, hogy megtaláljuk a tökéletes árnyalatot a fedés és a megjelenés szempontjából.


4. Figyelem a Hajmosásra

A hajmosás után ne válasszuk azonnal a festést, mivel a zsíroldó samponok alaposan megtisztítják a fejbőrt. Ennek eredményeként a festék könnyen irritálhatja a bőrt, különösen, ha az ősz tincsek elfedése a cél. Az ideális az lenne, ha a festés előtt pár napig nem mosnánk meg a hajat, hogy a fejbőr ne legyen túlságosan érzékeny.

5. Profi Segítség a Speciális Esetekben

Különleges esetek, például vöröses tónusok vagy balayage technikák esetén érdemes szakember segítségét kérni. Ezek a speciális festési módszerek igénylik a szakértelmet, hogy elkerüljük az esetleges problémákat, mint a túl intenzív piros árnyalat vagy az egyenetlen fedés.Az otthoni hajfestés kihívást jelenthet, de ezekkel a tippekkel és trükkökkel könnyebbé tehetjük a folyamatot, és elérhetjük a kívánt eredményt: az egészséges, fényes és az ősz tincseket eltakaró frizurát.

Hirdetés