Kezdőlap EGÉSZSÉG Ha fénytelen a fogaddal van baj, ha korpásodik az emésztőrendszereddel… a te...

Ha fénytelen a fogaddal van baj, ha korpásodik az emésztőrendszereddel… a te hajad milyen?

A hajunk nem csak azt árulja el rólunk, hogy hogyan viseljük gondját, milyen gyakran fésüljük, mossuk vagy tartjuk rendben, hanem annak is indikátora, hogy milyen az életmódunk és a belső egészségünk.

 

Tudd meg, hogy mit akar üzenni neked a hajad!

1) Fénytelen, élettelen haj

Nem csupán a hajvasaló gyakori használata vagy a rosszul megválasztott sampon okozhatja ezt. Tanulmányok szerint szelén, kén és foszforhiányról is árulkodhat. Érdemes a fogaidra és az ínyedre is vetni egy pillantást ebben az esetben.

2) Erős korpásodás

A korpa önmagában is elég kellemetlen, hiszen esztétikailag nem nyújt szép látványt. Ha a korpaellenes sampon sem segít és túlzottan korpásodsz, akkor nagy valószínűséggel emésztőrendszeri problémád van, vagy az immunitásoddal van gond.

3) Vékony, töredezett haj

A fehérje nagyon fontos tápanyag a szervezet számára, többek között építő molekula is. A bőr, az izmok, a csontok, a fogak, az íny, a körmök és a haj számára is elengedhetetlen. Ha fehérjehiány áll fenn, az képes ilyen tüneteket okozni. Egyél rendszeresen teljes értékű fehérjéket – tojást, halakat, tengeri herkentyűket, sovány húsokat.

4) Hajhullás

A hajhullás természetes folyamat, mindenkivel megtörténik, azonban napi 100-nál több hajszálat nem kellene hullatnunk.

A túlzott hajhullást a stressz és a szorongás is okozhatja. Találd meg a probléma gyökerét. Lehet a lelkednek több ápolásra van most szüksége, mint a hajadnak.


5) Zsíros haj

A nevéből is ki lehet következtetni, a nem megfelelő étkezési szokásoknak tulajdonítható. Nem kizárt, hogy túl sok zsíros, olajos ételt eszel. Próbáld meg az étkezéseid nagy részét zöldségekkel, gyümölcsökkel kitölteni.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

https://www.smalljoys.tv/hair-tell-about-health-2/

loading...