Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Ha ezeket a tippeket betartod, sokkal hatékonyabb lesz a szőrtelenítés!

Ha ezeket a tippeket betartod, sokkal hatékonyabb lesz a szőrtelenítés!

A nők több évtizede főleg a nyári időszakban rendszeresen szőrtelenítik a lábukat, és más különböző testrészeiket. Napjainkban a férfiak is kezdenek hódolni ennek a szenvedélynek. A kor ideálja szerint a szőrös láb nem divatos, nem esztétikus.

Annak érdekében, hogy megkönnyítsd az epilálást, eredményesebb, és gyorsabb legyen, az alábbi tanácsokat érdemes betartanod.

1.Hajlítsd be a lábad

A térd borotválás kicsit nehezebb, de megkönnyítheted a dolgot, ha behajlítod a lábad, és úgy fogsz neki a dolognak.

2.Tisztítsd meg a borotvát

A borotvát használat alatt vagy után mindig tisztítsd meg egy kis babaolajjal. Cseppents egy rongyra egy kevés olajat, majd óvatosan töröld át vele a pengéket. Így a borotva sokkal több ideig tart.

3.Ne szárítsd meg teljesen a lábad

Soha ne borotvál teljesen száraz lábat, így nagyobb az esélye, hogy felhorzsolódik. Borotválás után se kezd dörzsölni a törölközővel, inkább csak itasd fel, és kend be valami olajjal, vagy hidratáló krémmel.

4.Hámlasztás

Borotválás előtt nem árt egy alapos hámlasztást végezni, ezzel megtisztítjuk a bőrt, és felpuhítjuk a bőr alá benőtt szőrszálakat. Borotválkozás után soha ne használjunk bőrradírt, mert ilyenkor irritációt okozhat.

5.Alulról felfelé

Mindig alulról felfelé, a szőrszálak növekedésével ellentétes irányban kell végezni a borotválást. Rövid mozgásokat kell végezni annak érdekében, hogy elkerüljük a vágásokat, karcolásokat.

6.Zuhanyzás után

A meleg víz megnyitja a pórusokat, és ilyenkor könnyebb borotválkozni. Sokkal sérülésmentesebben végezhetjük a műveletet, ha zuhanyzás után borotválkozunk. A végeredmény simább lesz.

7.Hajbalzsam borotvakrém helyett

Ha elfogy a borotvakrém használjunk nyugodtan hajbalzsamot, vagy tusfürdőt.

8.Szárazon soha

Ne borotválkozzunk soha szárazon, hiszen így felsértjük a bőrt, és sebesedést okozunk.

9.Olívaolaj

Borotválkozás után a legjobb hidratáló az olívaolaj lehet. hamar megszünteti a bőrirritációt, és táplálja, puhává varázsolja a bőrt.

10. Mikor a legjobb?

Ha tudod, hogy másnap a standra mész, akkor a legjobb, ha előző nap este végzed el a borotválást. Éjszaka regenerálódik a legjobban a bőr. Másnap délutánra már szép puha, és ápolt lábad lesz.

11. Hideg borogatás

Ha piros foltok lesznek a lábunkon borotválás után, alkalmazzunk hideg borogatást rá, vagy egy jégkockával dörzsöljük át.

 

loading...