Kezdőlap RECEPTEK BEFŐTTEK Gyümölcs befőtt cukor és tartósítószer nélkül

Gyümölcs befőtt cukor és tartósítószer nélkül

Lassan kezdődik az első befőttek eltevésének ideje. Megtelnek a piacok finomabbnál-finomabb ízekkel, és jó lenne minél több vitamint üvegbe zárni, hogy legyen amihez nyúlnunk majd a hidegebb napokon is.

 

A következő befőtt recept teljesen egészséges, tartósítószer- és cukormentes. Ráadásul elkészítése nem igényel sok időt, hamar meglesz és télen is élvezhetjük a friss gyümölcs ízét.

Hozzávalók: bármilyen gyümölcsből készíthetjük a recept alapján, és a mennyiséget is mi magunk határozzuk meg. Tehát annyi gyümölcsöt szerezzünk be, amit szépen majd el tudunk raktározni. Szükségünk lesz hozzájuk befőttesüvegre és egy kuktára.

Elkészítés: A gyümölcsöt mossuk meg alaposan két-három lében. Mossuk ki a befőttes üvegeket is, majd töltsük meg színültig gyümölccsel. Egy kicsit meg is nyomkodhatjuk, hogy jó sok elférjen benne. Ha nagyobb darabok vannak, akár fel is vághatjuk őket. A lényeg, hogy minél több elférjen az üvegben.Tegyük az üvegeket a kuktába, töltsük fel a maximum jelzésig vízzel, majd zárjuk rá jó szorosan a tetejét. Gyújtsuk be a lángot, majd amikor el kezd sípolni a kukta csökkentsük minimumra a lángot, és 15 perc elteltével zárjuk el. Majd vegyük ki a kuktából az üvegeket, kicsit állítsuk fejre őket, és tegyük száraz dunsztba.

Ha kisebb üvegeink vannak, nyugodtan tehetjük több rétegben, akár elfordítva is őket a kuktába.

forrás: antalvali.com

loading...