Kezdőlap EGÉSZSÉG Gyakran viszket neked is a bőröd? Nem a bőrszárazság az oka, ezt...

Gyakran viszket neked is a bőröd? Nem a bőrszárazság az oka, ezt jobb, ha tudod!

A szervezet mindig igyekszik jelezni, ha valami baj van, csak meg kell tanulni figyelni ezen jelzésekre. Ilyen figyelmeztető tünet a viszketés is, ami több rendellenességet jelezhet. Például ezeket!

 

1.Veseproblémák

Ha valakinek egy bizonyos ideje eléggé viszket a bőre, akkor az krónikus veseelégtelenségre utalhat, ezért gyorsan orvoshoz kell fordulni. Az orvosok úgy vélik, a vesebetegségben szenvedők bőre azért kezd viszketni, mert mivel a vese nem tudja megfelelően megtisztítani, kiszűrni a folyadékot a szervezetben, ezért felhalmozódnak a méreganyagok.

2. Májproblémák

Akiknek baj van a májukkal, azok gyakran azt érezhetik, hogy viszket a talpuk. Ez is azért van, mert a máj nem képes ellátni megfelelően a tisztító, méregtelenítő munkáját, így epesav marad a szervezetben, ami viszketést vált ki. Ilyen esetben is orvoshoz kell fordulni.

3. Pajzsmirigyproblémák

A pajzsmirigyek túltengése, vagy éppenséggel alulműködése hatással van a bőr egészségére. Gyakran megfigyelték, hogy akik ebben a rendellenességben szenvednek, a bőrük kiszárad és viszketni kezd.

4. Allergia
Bizony, ez az immunrendszerhez köthető probléma is gyakran okoz bőrviszketést, kipirosodást, hámlást. Ilyen esetben érdemes bőrgyógyászhoz, allergológushoz fordulni.

További bőrviszketést okozó betegségek!

  • krónikus gyomorhurut
  • mellrák
  • limfóma
  • atópiás dermatitisz

tudasfaja.com

loading...