Kezdőlap EGÉSZSÉG Gondod van a vizesedéssel? Íme 10 módszer, ami fokozza a nyirokkeringést!

Gondod van a vizesedéssel? Íme 10 módszer, ami fokozza a nyirokkeringést!

A nyirokrendszerünk egy mirigyekből, nyirokerekből és nyirokcsomókból álló szervrendszer. Munkájában a mandulák és  a csecsemőmirigy is segédkezik. Bár nem esik jelentőségéről túl sok szó, de nagyon fontos feladatot végez.

 

A nyirokkeringésnek az a feladata, hogy a szövetekből a vérbe juttassa el az előzőleg kiválasztott anyagokat. Ezután a test méregtelenítő rendszere veszi át a feladatot, amelynek a két legfontosabb szerve, a máj és a vesék.

Hogyan serkenthetjük a nyirokkeringést?

A nyirokrendszer rendes működése nélkülözhetetlen testünk számára. Ezt negatívan befolyásolja a dohányzás, a gyógyszerek, a mozgásszegény életmód, ezáltal a túlsúly is. A gyakori vizesedés különböző helyeken, például a lábszáron, esetleg a hason is arra utal, hogy valami nem megy teljesen rendjén a testünkben.

Íme néhány módszer, hogyan serkentheted a nyirokkeringést:

1:

Ajánlott zuhanyzás, vagy fürdés előtt egy száraz kefe segítségével körkörösen dörzsöld a bőrödet, természetesen ne annyira, hogy az már fájdalmat okozzon, a csuklódtól, a bokádtól, felfelé a törzsön befelé haladva. Ezt a műveletet heti egy-két alkalommal csináld.


2:

Érdemes naponta néhány percig váltózuhanyt alkalmazni, hiszen ez összehúzza és tágítja a vérereket, így érve el a nyirok pumpálását.

3:

Az vizesedés által érintett területeken jelentős változást lehet elérni masszázzsal. Az ödémák ellen hasznos lehet részt venni egyfajta nyirokmasszázson.

4:

A víz az egyik legjobb vízhajtó, amely felhígítja a szervezet váladékait, segítve, hogy azok könnyebben jussanak el egyik helyről a másikra.

5:

Mozgással is lehet ellene tenni, főleg ugrálósabb edzésformák, mint például az aerobik. Ilyenkor a légzés és az izommunka is felpörög. Napi fél óra aerobik, és a változás hamar megmutatkozik.

6:

A nyirokfolyadék nagyban meghaladja a vér mennyiségét, de nem rendelkezik olyan pumpával, mint amilyen a szív. A rekeszizom, és a mély orrlégzés segíti a nyirokfolyadék mozgását.
Gondod van a vizesedéssel? Íme 10 módszer, ami fokozza a nyirokkeringést!


7:

Az egyik növény, a kasvirág teája és kivonata jótékony nyirokserkentő tulajdonsággal bír. Alkalmazásával kapcsolatban, igazodj a csomagoláson lévő utasításokhoz.

8:

A kanadai aranygyökér kivonatait csak orvos írhatja fel, erős vérzéscsökkentő, és vérnyomásemlő tulajdonságainak köszönhetően alkalmasak a vénás és nyirokkeringés problémáinak kezelésére.

9:

A kínai csüdfű gyökerének is jótékony hatása van. Az ebből készült gyógykészítmények nyirokserkentő, értágító, immunerősítő, és vízhajtó hatásairól híresek. Használata előtt keress fel egy olyan embert, aki tud ehhez útmutatást adni, tájékoztat a használatáról.

10:

A gyümölcsökben és zöldségekben lévő savak és enzimek is tudnak kisebb mértékben segíteni. Sokkal hatásosabb, ha éhgyomorra fogyasztjuk.

loading...