Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Félbe vágott burgonyával dörzsölte át minden nap a hasát. A végeredményt látva,...

Félbe vágott burgonyával dörzsölte át minden nap a hasát. A végeredményt látva, kipróbáltuk mi is!

A burgonyáról egészen biztosan nem az jut eszünkbe elsőre, hogy milyen jó kis ránctalanító lenne belőle. Szinte nap mint nap fogyasztjuk, számtalan formában elkészíthető, de ezen túl nyersen az egyik leghatásosabb arcápoló készülhet belőle.

 

Miért hasznos a nyer burgonya a bőr számára?

Nagyon sok benne a vitamin, és az ásványi anyag, ezért pótolja a bőr számára, azt amire éppen szüksége van. A burgonyától a bőrünk ápolt, és élettel teli lesz. Fogyaszthatjuk napi rendszerességgel, ilyenkor belülről ápol, de alkalmazhatjuk helyileg, külsőleg is.

Segít feszesíteni a megereszkedett bőrt, ami sok ember számára jelent problémát.

C-vitamin:

Elengedhetetlen az egészséges bőr számára. Egyensúlyban tartja a kollagén termelődést, gondoskodik arról, hogy a bőrünk mindig feszes, és rugalmas legyen. Antioxidáns hatása miatt védelmet nyújt a bőrnek a káros szabadgyökökkel szemben. Hidratálja a kiszáradt bőrt, és megszünteti a pattanások, hegek jelenlétét.

Vas:

Ha valaki vashiánnyal küzd, bőre elszíneződik, szürkés lesz. Fontos, hogy napi szinten fogyasszunk tudatosan vasban gazdag élelmiszereket.

Foszfor:

Ez az ásványi anyag nagyon fontos a bőr regenerációja szempontjából, hiszen segíti a szövetek és sejtek megújulását.

Kalcium:Ha hiányzik a szervezetből, sokkal hamarabb és látványosabban indul be az öregedési folyamat. Hiánya következtében különböző betegségek is kialakulhatnak, mint például a pszoriázis. Fontos szerepet játszik a bőr hidratáltságában is.

Kálium:

Megakadályozza a korai öregedést, fenntartja a kötőszövetek egészségét, és ösztönzi a kollagén termelődést.

Forrás

loading...