Kezdőlap EGÉSZSÉG Fájdalomcsillapító nélkül, percek alatt megszüntetheted a fejfájást ezzel a módszerrel!

Fájdalomcsillapító nélkül, percek alatt megszüntetheted a fejfájást ezzel a módszerrel!

Hirdetés

Amikor fáj a fejed, ösztönösen elkezded dörzsölni az adott területet. Amit ilyenkor teszel, lényegében az akupresszúrához hasonlatos. Az akupresszúra egy ősi technika, amely olyan, mint az akupunktúra csak itt a tűk helyett gyengéd, mégis határozott nyomást alkalmaznak.

A kezelés során külső erő segítségével aktivizálják az életenergiákat. Nyomást gyakorolnak az energia utak mentén, hogy a természetes gyógyító folyamatokat serkentsék és enyhítsék a fájdalmakat, segítsenek leküzdeni a betegségeket és visszaállítani a szervezet egyensúlyát.

Hirdetés

Te is alkalmazhatsz akupresszúrás masszázst a fájdalmaid enyhítésére. Körkörös mozdulatokkal dörzsöld, masszírozd legalább 1 percig a lent említett pontokat. Ha 10 percen belül nem enyhül a fájdalom, ismételd meg a gyakorlatot.

HE GU pont

Ez a pont a kezeden, a hüvelyk- és a mutatóujj között található. Hogy megtaláld, feszítsd ki a kézfejedet és nyomd meg az izmos részt a két ujj között feszülő hártya terültén.

Segít enyhíteni a migrénes fejfájást, szédülést, állkapocs fájdalmat, hasmenést, székrekedést, gyomorfájást és arcüreggyulladást.

SHUAI GU pont

Ez a pont nagyjából 2,5 cm-re található a füled felső íve fölött.

A masszírozás segít enyhíteni a migrénes fejfájást, szédülést, hányást és fülzúgást. Javasoljuk, hogy a fej mindkét oldalán masszírozd ezt a pontot a maximális előnyök érdekében.

TIAN ZHU pontok

Ez két pontot jelent, amelyek a nyaki gerinc két oldalán találhatóak a koponya alapjánál.

A masszírozás segít a fejfájás, az orrdugulás, a merev nyak, a láz, a torokfájás, a váll és a hátfájás, a szédülés, a memória és a koncentrációhiány elleni küzdelemben.

YINGXIANG pontok

Ez két pont az orrcimpák mellett, azon a vonalon, ahol az orr és az orcák találkoznak.

Gyakorolj enyhe nyomást ezekre a pontokra a fejfájás, a torlódás, a sinusproblémák, az allergia, az orrnyálkahártya és az elmosódott látás enyhítésére. Ezen akupresszúrás pontok masszírozása segít az orrdugulás enyhítésében még akkor is, ha akut légúti fertőzésed van.

ZAN ZHU pontok

Ez a két pont a szemöldökök belső részénél elhelyezkedő csontokon található.

Nyomást gyakorolva rájuk enyhítheted a fejfájást, az ismételt tüsszögést, szénanáthát, pszichózist, merev nyakat, szédülést, elmosódott látást és a szembetegségeket.

YINTANG pont

A harmadik szemként is szokták emlegetni, amely a két szemöldök között, középen helyezkedik el.

Enyhe nyomás alkalmazva enyhítheted a fejfájást, a szédülést, a szem fáradtságát és az álmatlanságot. Ha nem tudtál eleget aludni vagy számítógépen dolgozol, szintén hasznos ennek a pontnak a masszírozása.

tudasfaja.com

Hirdetés