Kezdőlap EGÉSZSÉG Fájdalomcsillapító fejfájásra, ami természetes és szinte ingyen van

Fájdalomcsillapító fejfájásra, ami természetes és szinte ingyen van

Alig akad olyan ember, akinek ne fájt volna már a feje egyszer-egyszer és ne orvosolta volna azzal, hogy bevett egy fájdalomcsillapítót fejfájásra. Sajnos nagyon sokunkban rögzült az az elképzelés, hogy fejfájás esetén beveszünk egy fájdalomcsillapítót és ezzel intézzük el a problémát. Ezért a fájdalomcsillapító reklámok is felelősek.

Etikátlan a fájdalomcsillapítók túlzott reklámja

A tv-ben egymást érik a különböző fájdalomcsillapító reklámok. Ez az emberek megtévesztése, mert nem a gyógyszer az egyetlen megoldás. A gyógyszergyárak megérdemelnének egy – finoman fogalmazva – orron koppintást, mert reklámjaikkal egy olyan cselekvési mintát próbálnak kialakítani, hogy ha fáj valamink, akkor gondolkodás nélkül kapjunk be egy tablettát. Mielőtt végső elkeseredésünkben a fájdalom megszüntetése végett fájdalomcsillapítóhoz nyúlnánk, meg kell próbálnunk természetes módon kezelni azt. Erre is mindjárt kitérünk…

Hogyan működik egy fájdalomcsillapító

A fájdalom nem más, mint egy kommunikáció. A testünk üzen nekünk, hogy valami nincs rendben, nem tud rendesen működni. Valami hiányzik vagy esetleg valamiből túl sok van. Ha beütjük a lábunkat például, akkor mit üzen nekünk? „Áú, ez túl kemény volt, túl nagy behatás ért! Máskor ilyet ne csinálj, mert sérülnek a sejtjeid!” – Ez egyfajta üzenet, kommunikáció nekünk.

Mit csinál egy fájdalomcsillapító? Téves elképzelés, hogy egy fájdalomcsillapító elmulasztja a fájdalmat. Igazából a neve is félrevezető, mert semmiféle fájdalmat nem csillapít. Ehelyett amit valójában tesz, az nem más, mint elvágja a kommunikációt a fájó terület és az agyunk között. Tehát, ahelyett, hogy megtalálnánk a fájdalom valós forrását, elnyomjuk testünk üzenetét, amit azért küld, hogy figyelmeztessen minket, hogy valami nincs rendben és tennünk kellene valamit a probléma elhárítása végett. Gondoljunk csak bele, ha valami forró felületet érintünk, azonnal elkapjuk az kezünket, mert fáj az égés. A fájdalom egy figyelmeztető jel és ezt üzeni: “Ha ott hagyod a kezed, akkor meg fog égni!”

Fájdalomcsillapítót bevenni, ha valamink sajog, pont olyan, mintha lekapcsolnánk a tv-t amikor az afrikai éhező gyerekekről van szó és közben azt feltételeznénk, hogy a probléma ezzel megoldódott.

A fejfájás valós oka lehet a só- és vízhiány

A krónikus dehidratáció vezethet fejfájáshoz. És ez alatt nem azt értjük, hogy 3 napja nem ivott vizet. A dehidratáció nem itt kezdődik, hanem azzal, hogy nem issza meg minden áldott nap a szervezete számára nélkülözhetetlen mennyiségű vizet. Vannak emberek, akik folyamatosan, évtizedeken át dehidratáltan élik életüket anélkül, hogy tudnának róla és szenvednek az alattomos következményektől.

Víz és a só szervezetünk két alapvető építőeleme. Egy 70 kilós emberben 50 liter víz van és 25 dkg só. A só és a víz testünk szinte minden folyamatához szükségeltetik a gondolkodástól az emésztésig. A sót és a vizet folyamatosan veszítjük a kiválasztással, légzéssel, izzadással, emésztéssel stb. Ezért nap, mint nap gondoskodnunk kell arról, hogy pótoljuk az elvesztett mennyiséget. Valljuk be, nagyon kevesen vagyunk, akik ezt ténylegesen meg is teszik.

Sok megtévesztő iromány látott napvilágot az elmúlt években, hogy a só egészségtelen, valamint hogy víz helyett jó az üdítő, tea és kávé is. Ezek hazugságok. Vajon kinek az érdeke lehet, hogy az embereket félrevezesse, olyan olcsó, egyszerű és mindenki számára elérhető dolgokkal kapcsolatban, mint a só és a víz? Igen, pontosan, azoké, akik a drága gyógyszert akarják eladni nekünk…

Fájdalomcsillapító fejfájásra gyógyszer nélkül

Igyon egy liter szénsavmentes tiszta vizet és vegyen be egy kávéskanál sót. Ezután folytassa az ivást óránként legalább fél liter tiszta vízzel. A fejfájás megszűnésének sebessége függ attól, hogy mennyire volt dehidratált.

Megelőzés: nem csak fejfájásra, de számtalan más betegségre is hasznos

Rendszeresen fogyasszon vizet, ne hagyja dehidratálódni magát! Tartsa magát a napi 2-4 liter tiszta víz elfogyasztásához (testsúlytól függően).

Vigyen be rendszeresen sót a szervezetébe, ne sajnálja a sót ételeiből. Ha nem eszik elég sósan, akkor keverjen egy teáskanál sót egy pohár vízhez minden nap.

Ha gondot jelent, hogy a csapvíz nem iható és ez tartja vissza Önt attól, hogy eleget igyon, akkor szerezzen be egy konyhai víztisztító berendezést. Ennyit mindenképp tegyen meg az egészségéért, mert ez a minimum. Gondoskodjon az iható, tiszta vízről otthon.

forrás:vizmegoldas.hu

loading...