Kezdőlap EGÉSZSÉG Ezt eddig biztosan nem tudtad! 4 élelmiszer, mely enyhíti a fejfájást!

Ezt eddig biztosan nem tudtad! 4 élelmiszer, mely enyhíti a fejfájást!

Hirdetés

Ha fáj a fejünk, bármit megtennénk azért, hogy megszabaduljunk a kellemetlen érzéstől. Leggyakrabban persze egyből gyógyszer után nyúlunk, de jó lenne, ha utánajárnánk, hogy milyen más természetes módszerrel enyhíthetjük a problémát.

Vannak olyan élelmiszerek, melyek segítségünkre lehetnek fejfájás esetén!

Hirdetés

1.Görögdinnye

Gyakran előfordul, hogy a kiszáradás fejfájást okoz, éppen ezért a magas víztartalmú gyümölcsök segítségével enyhíthetjük a fájdalmat. A dinnyének nagyon magas a víztartalma, fogyasztásával csökkenthetjük a fejfájást. Kálium-, és magnéziumtartalma miatt szintén jó hatással van a fejfájásra.

2.Banán

Magas kálium-és magnéziumtartalma miatt hatékony lehet fejfájás esetén. A magnéziumnak nyugtató hatása van, éppen ezért a stresszből adódó fejfájást is nyugtatja.

3.Burgonya

És itt most nem a sültburgonyára gondoltunk. A legjobb, ha főve fogyasztjuk fejfájás esetén, egy tál hasábburgonya nem valószínű, hogy segítségünkre lesz. Egy közepes méretű krumpli 600 mg káliumot tartalmaz.

4.Ananász

A friss ananász csodákat tehet fejfájás esetén, hiszen olyan hasznos enzimeket tartalmaz, melyek enyhítik a problémát. Gyulladásgátló hatása is van.

5.Uborka

Akárcsak a dinnye, az uborka is igen magas víztartalommal rendelkezik. Ezért hatékonyan hidratálja a szervezetet, és szinte azonnal megszünteti a fejfájást.

Hirdetés