Kezdőlap EGÉSZSÉG Ezt árulja el rólad a füled. A 8-as még minket is meglepett!

Ezt árulja el rólad a füled. A 8-as még minket is meglepett!

A tudomány már régóta kutatja a testrészek sajátosságai és betegségekre való hajlam közötti összefüggéseket. Ma a fül kerül terítékre, amelynek formája, görbülete sok mindent elárulhat tulajdonosáról. Lássuk miket!

 

1. Minden fül más

Mikor megszületünk a külső fülkagyló teljesen ki van fejlődve, ami alig változik életünk során, csak a cimpa ereszkedik kissé le. A fül olyan, akár az ujjlenyomat, ami könnyen beazonosíthatóvá tesz bárkit.

2. Domináns és recesszív fül

Ha a fülcimpa hozzá van tapadva a nyaki részhez, akkor recesszív fülről beszélünk, de ha a cimpa el van különülve, akkor az már domináns jegy.

3. Szívkoszorúér betegségek

Ha a fülcimpán átlós irányban kiemelkedik egy kis szövetdarab, akkor nagyobb az esélye a szívkoszorúér megbetegedéseknek.

4. Vitamin- és kalciumhiányra is utal

A színtelen, sápadt fülcimpák arra utalhatnak, hogy a szervezetben vitamin-, illetve kalciumhiány alakult ki, így érdemes pótolni ezen nyomelemeket.

5. Veseproblémák

Ha szinte mindig vöröses színű a fülünk, akkor ez jele lehet annak, hogy baj van a vesékkel.

6. Agyi zavarok

Amennyiben égővörös színűek a füleink, akkor ez arra utal, hogy az agyi funkciók, mint például a memória, nem működnek megfelelően.

7. A fülporcok gyulladása

Ez az úgynevezett polychondritis recidivans nevű autoimmun betegségre utal.


8. Reflexoterápia

A fülön is vannak olyan reflexoterápiás pontok, amelyek megérintésével, megnyomásával enyhíthetők a különböző fájdalmak, tünetek, de a lelki eredetű feszültségeket, stresszt is kezelhetjük. Például a fülkagyló tetejét masszírozva enyhíthetünk a hát és a vállak fájdalmain, egy centivel lentebb a belső szerveink működését serkenthetjük, még egy centivel lentebb az ízületi gyulladások okozta panaszoktól szabadulhatunk meg, majd egy picivel lentebb a torokfájást enyhíthetjük, a következő ponttal az emésztést javíthatjuk, a legalsó pont megnyomása pedig a szívnek és az agynak tesz jót.

loading...