Kezdőlap EGÉSZSÉG Ezért nem szabad kiönteni a savanyú káposzta levét: csökkenti a vércukorszintet, az...

Ezért nem szabad kiönteni a savanyú káposzta levét: csökkenti a vércukorszintet, az aranyeret, az öregedést és ez még nem minden!

Nagyon sok vitamint, és ásványi anyagot tartalmaz, és pozitív hatásai szinte fel sem lehet mind sorolni. Iktassuk be életünkbe az érett savanyú káposzta levét, hiszen nagyon egészséges.

A savanyú káposzta leve erősíti az immunrendszert, és lassítja az öregedési folyamatokat!

Csökkenti a vércukorszintet

Magas káliumtartalma miatt igencsak előnyös lehet a savanyú káposzta leve a sportolók számára. Feltölti a szervezetet a szükséges energiával, vitaminnal, és tápanyaggal, ráadásul az izomlázat is enyhíti.

Csökkenti a vércukorszintet, de nagyon hatékony lehet nyugtalan lábszindróma esetén is. Ez utóbbi esetben naponta legalább 3 evőkanálnyi savanyú káposzta levet fogyasszunk el.

Kalcium-, és C-vitamin tartalmának köszönhetően megakadályozza az izomfájdalmak kialakulását is.

Annak érdekében, hogy az összes terápiás hatását élvezni tudjuk, naponta legalább 200 ml káposztalevet fogyasszunk el.


Serkenti a memóriát

Mind a savanyú káposzta, mind pedig a lé nagyon sok B12-vitamint tartalmaz. Lassítja az öregedési folyamatokat, védi az idegrendszert, serkenti a memóriát.

Aranyeres problémák esetén is hatékony lehet a savanyú káposzta, naponta háromszor a főétkezések előtt fogyasszunk el 100 ml levet. Iktassuk be étkezésünkbe rendszeresen a káposztát is.

A savanyú káposzta túl nagy mennyiségben nem ajánlott a vesebetegek, a magas vérnyomással küzdők számára.

loading...