Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Ezért nem nő a hajad! A leggyakoribb hibák, amikkel tönkreteszel mindent!

Ezért nem nő a hajad! A leggyakoribb hibák, amikkel tönkreteszel mindent!

Rendszeresen mosod, ápolod, fésülöd, és mégsem egészséges a hajad? Ha neked is lelapul, zsírosodik, kiszárad a hajad, akkor lehetséges, hogy néhány berögzült szokásodtól kellene megszabadulnod.

1.A végétől kell fésülni

Ha a hajtőnél kezdesz el fésülködni, akkor a gubancok fennakadnak, és egyáltalán nem lesz sima a hajad. Mindig a végektől kezd a kibontást, és szakaszosan haladj felfelé. Ha kibontottad a gubancokat, csak akkor húzd végig a kefét a hajad teljes hosszán.

2.Puhább törölköző

A nedves haj nagyon sérülékeny, ezért soha ne töröld durva törölközővel. Óvatosan itasd le róla a vizet, majd fésüld ki egy ritka fogú fésűvel.

3.Hajszárítás

A nedvesség legalább 70 százalékát itasd fel a törölközővel, és csak azután kezd használni a hajszárítót. Ne érjen sokáig egyetlen területet a meleg levegő, inkább bontsd vékony tincsekre, és úgy szárítsd. Így nem  kap sokáig a hőt a haj.

4.Hajsütővas

Nagyon sokan használnak hajütővasat, viszont ez nem túl egészséges a haj számára. Csak alacsony hőfokon használd esetleg, és mindig alkalmazz előtte a hajra valamilyen hajvédő készítményt.

5. Hígítani kell a sampont

Használat előtt mindig hígítsd fel egy kevés vízzel a sampont, és csak utána tedd a hajadra. Így egyenletesebben eloszlik, és mindenütt jól meg tudja tisztítani a fejbőrt.

6.Balzsam a végekre

A balzsam használatakor figyelj oda arra, hogy csak a hajvégekre tegyél belőle, hiszen ezt a részt kell védenie a töredezéstől. A zsírosodásra hajlamos haj tövére pedig semmiképp ne tegyél balzsamot.

7.Néha engedd szabadon a hajad

Ha folyamatosan be van kötve, és ráadásul szoros a copfod, akkor a hajhagymák kigyengülhetnek, de ez a fej vérkeringésének sem tesz jót. Kösd lazábban a copfod, és esténként masszírozd át a fejbőröd.

tudasfaja.com

loading...